Noi date referitoare la o noua molecula destinata tratamentului cancerului de san HER2-pozitiv au fost anuntate in cadrul celei de-a 35-a editii a Congresului Societatii Europene de Oncologie Medicala (ESMO), care se desfasoara in aceste zile la Milano.

  • Efectele cancerului la san la nivel global
Cancerul de san este cel mai frecvent tip de cancer la femei, incidenta sa fiind in crestere. Astfel, in fiecare an sunt diagnosticate peste 250.000 de cazuri noi in Europa si aproximativ 175.000 in Statele Unite ale Americii, cu o rata anuala de deces de aproximativ 165.000 de paciente in Europa si 44.000 in Statele Unite ale Americii.

Totodata, anual, peste 700.000 de femei mor din cauza acestei boli in intreaga lume, in timp ce se estimeaza ca 8-9% din femei vor dezvolta cancer de san pe parcursul vietii.

  • Cercetari importante in oncologie

In cadrul celei de-a 35-a editii a Congresului Societatii Europene de Oncologie Medicala (ESMO), care se desfasoara in aceste zile la Milano, Compania farmaceutica elvetiana Roche a anuntat date referitoare la o noua molecula destinata tratamentului cancerului de san HER2-pozitiv. Noile date din studiile clinice demonstreaza ca noua molecula poate imbunatati tratamentul femeilor care sufera de aceasta forma de cancer.

Totodata, datele preliminare pozitive din studiile clinice au demonstrat eficacitatea acestei noi molecule comparativ cu standardul actual de terapie, precum si profilul de siguranta mai bun al acesteia. Rezultatele au fost obtinute in urma unui studiu clinic randomizat de faza II, care a comparat noua molecula dezvoltata de Roche cu standardul actual de tratament de prima linie in cancerul de san metastatic, HER2-pozitiv, relateaza MEDIAFAX.

Desi chimioterapia si radioterapia au reprezentat mult timp principalele arme ale pacientilor si medicilor in lupta impotriva cancerului, acestea pot afecta negativ organismul datorita reactiilor adverse. Chimioterapia actioneaza nediferentiat, atat asupra celulelor maligne, cat si asupra celor normale. In prezent, sunt disponibile noi terapii, cu mecanisme de actiune inovatoare, astfel de medicamente actionand tintit asupra celulelor canceroase. Mai mult, noile medicamente pot oferi beneficii semnificative pacientilor, protejand in acelasi timp restul organismului de efectele adverse, uneori devastatoare, asociate tratamentelor standard.

Citeste si:
Cancerul de sân. Peste 12 mii de cazuri sunt depistate zilnic
Cancerul de sân, cea mai...

  • Incidenta cancerului de san in Romania

Potrivit datelor Centrului de statistica al Ministerului Sanatatii, in anul 2000, in Romania s-au inregistrat 6.107 cazuri noi de imbolnavire cu cancer de san, iar in 2009, numarul acestora a ajuns la 8.576.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.