Se pare ca nici sfintii nu-i rezista platformei de socializare Facebook, unde Sfanta Parascheva a strans deja 5.200 de fani.
Potrivit adevarul.ro, pagina de Facebook a Sfintei Parascheva este plina de mesaje prin care oamenii care nu au cum sa ajunga la Mitropolia din Iasi ii cer Sfintei sa-i ajute in incercarile vietii. Pe langa pozele de la procesiunile religioase dedicate hramului Cuvioasei, tot acolo gasiti si poze facute de fani de bisericile unde moastele sfinte au stat de-a lungul secolelor.
Asadar, daca nu aveti drum in Moldova, dati un like pe Facebook, cine stie, poate va ajuta Sfanta Parascheva!
  • Iasi: Aproximativ 40.000 de credinciosi s-au inchinat la racla cu moastele Sf. Cuvioase Parascheva

Intre timp, aproximativ 40.000 de credinciosi s-au adunat la Iasi, pentru a se inchina la moastele Sf. Cuvioase Parascheva, depuse in curtea Catedralei Mitropolitane, printre acestia numarandu-se si 3.000 de pelerini veniti din localitatea ilfoveana Voluntari si un grup de 60 de credinciosi din Macedonia.

Potrivit estimarilor Jandameriei iesene, pina luni dupa-amiaza trecusera pe la moaste aproximativ 40.000 de pelerini, randul intinzandu-se pe o lungime de cateva sute de metri.

"Cam 40.000 de oameni au trecut deja pe la racla cu sfintele moaste. Randul se intinde pe cateva sute de metri. In primele doua zile de pelerinaj nu s-au inregistrat incidente”, a declarat Mihai Cojocariu, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Iasi.

Potrivit MEDIAFAX, luni dimineata, 3.000 de pelerini din localitatea Voluntari, judetul Ilfov, s-au inchinat la moastele Sfintei Parascheva, acestia ajungand la Iasi cu 60 de autobuze. Tot la racla cu sfintele moaste s-au inchinat, luni, si 60 de pelerini din Macedonia, grupul fiind insotit de un preot macedonean.

"Au fost foarte bine organizati, au venit cu 60 de autobuze. Le-am permis accesul pana aproape de Mitropolie, intrucat, fiind dimineata, traficul nu era afectat prea tare. In coloana s-a aflat si o masina a Salvarii de la Voluntari, pusa la dispozitie de autoritatile ilfovene”, a spus Mihai Cojocariu.

Citeste si:
Taximetriștii din Iași vor să scumpească tariful. Care este motivul...
Taximetriștii din Iași vor să...

Gheorghe Ioja, reprezentantul grupului de pelerini din Voluntari, a declarat ca initiativa venirii la Iasi a apartinut primarului din Voluntari, Florentin Pandele. "Am venit de dimineata, randul era destul de mic, asa ca am stat doar trei ore, ceea ce este foarte bine, in conditiile in care in anii trecuti oamenii am stat si pana la 36 de ore. Suntem multumiti pentru ca organizarea hramului este bine pusa la punct”, a declarat acesta.

Racla cu sfintele moaste ale Sfintei Cuvioase Parascheva si cele ale Sfantului Maxim Marturisitorul, aduse din Grecia, va ramane depusa pe esplanada Catedralei, spre inchinare pelerinilor, pana vineri, 15 octombrie. Cel mai important moment al manifestarilor religioase este programat sa aiba loc in 14 octombrie, cand va fi oficiata Sfanta Liturghie cu prilejul Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, considerata ocrotitoarea intregii Moldove.

Citeste si:
Sfânta Parascheva. Tradiții, obiceiuri și superstiții în această zi
Sfânta Parascheva. Tradiții,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.