Taximetriștii din Iași au anunțat că vor să scumpească tariful maximal pe kilometru până la 5 lei. Aceștia spun că motivul deciziei lor este inflația, majorarea prețurilor la combustibil și cheltuielile de întreținere și reparații.

Taximetriștii din Iași vor să scumpească tariful

Camera Națională a Taximetriștilor din România, din Iași, a cerut autorității de autorizare să majoreze tariful maximal până la o valoare de 5 lei pe kilometru. În prezent, ieșenii achită pe o cursă cu un taxi tarife cuprinse între 2,90 lei și 3,20 lei pe kilometru.

Consiliul Local va discuta la viitoarea ședință propunerea taximetriștilor pentru scumpirea tarifului. Prețurile s-au majorat de-a lungul anilor de la 1,60 lei/km în anii 2009-2010 până la aproximativ 3,20 lei/ km în perioada 2021-2022. Taximetriștii au motivat că solicită această majorare de preț din cauza inflației, creșterea prețurilor la combustibili și întreținerea mașinii.

„Motivând condițiile actuale, respectiv inflația și creșterea accelerată a prețurilor combustibililor, a cheltuielilor de întreținere-reparații cu piesele de schimb, a cheltuielilor cu munca vie, a asigurărilor și a prețurilor autoturismelor, Asociația «Camera Națională a Taximetriștilor din România», filiala Iași, a solicitat autorității de autorizare modificarea tarifului maximal și stabilirea acestuia la o valoare de 5 lei/km”, se arată în proiectul de hotărâre.

Camera Națională a Taximetriștilor din România spune că majorarea prețului vine și din cauza concurenței apărute în ultimii ani, precum Uber, Bolt.

„Facem observația că serviciul de transport în regim de taxi, începând cu anul 2020, este concurat de serviciul de transport alternativ (Uber/Bolt) care implică, în esență, același tip de ofertă, «servicii de transport cu autoturism și conducător auto», la tarife apropiate. Presiunea concurențială existentă dintre aceste două tipuri de servicii a facilitat interacțiunea dintre cerere și ofertă, chiar dacă serviciul de transport în regim de taxi este parțial reglementat, în ceea ce privește limitarea numărului maxim de autorizații și stabilirea unui tarif de distanță maximal”, mai scrie în proiectul de hotărâre.

Citeste si:
S-a aflat tariful pe care Maria Constantin îl are pentru o nuntă....
S-a aflat tariful pe care...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Octombrie 2022 - 05 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.