Studiul, care a durat cinci ani, a retinut 1.500 de specii din fiecare mare familie de plante - de la muschi si licheni, la leguminoase si ajungand la orhidee si conifere. Din cele 4.000 de specii examinate, 22% sunt clasate ca fiind "amenintate". Dintre acestea, 4% se afla "in pericol critic", 7% se afla "in pericol", iar 11% sunt "vulnerabile", relateaza MEDIAFAX.
Speciile amenintate reprezinta "de cinci ori flora insulelor din arhipelagul britanic", a precizat Neil Brummitt, cercetator la The Royal Botanic Kew Gardens din Marea Britanie.

Omul este principalul vinovat de disparitia plantelor salbatice: agricultura, cresterea animalelor, despaduririle si urbanizarea se fac vinovate de 80% din totalul cazurilor de extinctie. Restul de 20% din totalul cazurilor de extinctie se produc din cauze naturale, precum incendiile. Familia coniferelor este cea mai amenintata, iar padurea tropicala umeda este mediul natural cel mai degradat. Circa 33% din specii nu sunt suficient de bine cunoscute pentru a stabili starea lor de conservare.
Se considera ca intre 20% si 30% din plantele de pe Terra nu au fost inca repertorizate, iar oamenii de stiinta se tem ca unele dintre ele vor disparea inainte de a fi descoperite.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Cum să investești într-un startup: primii pași
Sursa: start-up.ro
-
Implicare în societate: compania privată care a construit un drum
Sursa: green.start-up.ro
-
Povestea Precious Circuit, start-up-ul fondat de doi tineri care fac...
Sursa: retail.ro
-
Se poartă și sunt minunate (nu, nu vorbim de very peri): Top 7 culori în...
Sursa: garbo.ro
-
Garda de Mediu a amendat cu 50.000 de lei două instituții ale Primăriei...
Sursa: wall-street.ro
-
Horoscop: Cele 10 secrete ale zodiei Gemeni
Sursa: kudika.ro
-
ING Bank, credit „sustenabil” de peste 20 de milioane de euro grupului Tuborg
Sursa: futurebanking.ro