Pentru a fi pregatiti in cazul unei invazii extraterestre, ONU ia in considerare numirea unui ambasador special, care va stabili primul contact cu aceste "creaturi".
Potrivit The Telegraph, prima vizata in preluarea acestei functii, ar putea fi Mazlan Othman, o femeie astrofizician din Malaezia, care ar trebui sa puna la cale strategia primului contact cu fiintele extraterestre, in eventualitatea unei vizite inopinate pe Terra.

Desi unii isi imagineaza deja scena, in care capetenia extraterestra le cere oamenilor sa-i duca la seful lor, iar atunci Othman va fi la fata locului pentru a media lucrurile, zvonurile au fost infirmate de catre publicatia The Guardian, care a mers direct la sursa.

Intrebata daca este adevarat, Mazlan Othman a respins zvonurile raspandite de Sunday Times: "Oricat de bine ar suna, nu este adevarat", a spus femeia astrofizician, in varsta de 58 de ani, care se afla momentan la carma unui departament mai putin cunoscut din cadrul ONU: Biroul pentru Afacerile Spatiale, ocupandu-se de treburi mai putin pamantesti.

Necesitatea de a avea un reprezentant in aceasta zona destul de delicata, a fost emisa de catre responsabilii ONU, care spun ca este tot mai probabila identificarea unor forme de viata in Univers, mai ales dupa descoperirea a sute de planete in alte sisteme solare. [NASA a gasit steaua "canibala", care inghite planete]

In ceea ce priveste strategia pe care oamenii de stiinta se gandesc sa o adopte in cazul unei potentiale "intalniri de gradul 3" este destul de variata. In 1967, sub incidenta Tratatului Spatiului Extraterescu, de care este responsabil Biroul pentru Afacerile Spatiale, membrii ONU au decis unanim ca pentru a proteja Pamantul de extraterestri, aceste specii trebuie "sterilizate". NU avem nici capacitatea necesara si nici imaginatie sa ne gandim cum ar putea oamenii sa sterilizeze niste creaturi despre care nu stiu foarte multe, insa este un plan "indraznet". [VIDEO] Sansa la supravietuire: Colonizarea spatiului!]

Citeste si:
Ambasadorul Germaniei, declarații la 30 de ani de la semnarea...
Ambasadorul Germaniei,...

Doar profesorul Stephen Hawking este ceva mai precaut si nu se avanta in gasirea unor metode fabuloase de distrugere, sterilizare sau anihilare a extraterestrilor, considerand ca aceasta problematica ar trebui tratata cu precautie. Potrivit 9AM, acesta a declarat in cadrul Conventiei SETIcon (In cautarea Intelegentei Extraterestre), ca nu ar fi o idee prea inteligenta sa intram in contact cu extraterestrii deoarece acestia ar putea anihila umanitatea pentru a se folosi de resursele pamantului. [VIDEO] Cat de periculoasa e intalnirea cu extraterestrii?]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.