Dupa 7 ani de iarna, satelitul natural al planetei Saturn, Titan, se bucura de primavara.
Emisfera de nord a lunii planetei Saturn, Titan, se bucura de primavara, norii polari disparand din perioada echinoctului din august 2009. Potrivit europlanet-eu.org, specialistii au reusit sa surprinda cateva imagini uimitoare, captate cu ajutorul navei NASA Cassini, in timp ce norii de la cei doi poli ai satelitului s-au indepartat lasand loc luminii.
Nava Cassini monitorizeaza norii satelitului natural Titan, inca din 2004, de cand nava a intrat in orbita planetei Saturn. Un grup de cercetatori condus de catre Sebastien Rodriguez, in colaborare cu Universitatea Didero, din Paris, Franta a analizat peste 2000 de imagini pentru a crea primul studiul pe termen lung a climei de pe Titan, studiu ce include si echinoctiul din august 2009, relateaza jpl.nasa.gov.

Titan se aseamana din multe puncte de vedere cu Terra: contine apa (in stare solida), are o atmosfera asemanatoare cu cea de pe planeta noastra inainte de aparitia vietii si se crede ca ar gazdui chiar microorganisme. In plus, Titan are un ciclu hidrologic asemanator cu cel al Pamantului, desi este compus mai mult din metan si etan, decat apa. Un anotimp pe Titan dureaza in jur de 7 ani pe Pamant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.