O femeie in varsta de 49 de ani care locuieste in sudul Marii Britanii a inceput sa vorbeasca cu accent frantuzesc dupa o migrena puternica, devenind astfel unul dintre cele 60 de cazuri de "sindrom al accentului strain" diagnosticate pe plan mondial pana in prezent, informeaza AFP.
Kay Russell, care locuieste in localitatea Cheltenham din sudul Marii Britanii, a declarat pentru cotidianul Gloucester Echo ca nu a incercat "sa vorbeasca cu accent", ca nu cunoaste limba franceza, iar acest lucru reprezinta pentru ea "un handicap", relateaza MEDIAFAX.

Incidentul s-a petrecut in ianuarie 2010. Kay Russell a mers la culcare suferind de o migrena puternica si s-a trezit a doua zi vorbind cu un pronuntat accent frantuzesc. Cei care nu o cunosc cred ca Russell este o frantuzoaica locuind in Marea Britanie sau o persoana originara din Europa de Est.

Persoanele care au acest sindrom al accentului strain sufera in realitate de o tulburare de vorbire, iar cei care le asculta sunt tentate sa le atribuie un accent strain din cauza acestor schimbari de pronuntie.

Sindromul accentului strain este cauzat de distrugeri ale anumitor zone ale creierului asociate cu vorbirea, provocate de un atac cerebral sau un traumatism cranian. Sindromul a fost identificat pentru prima oara in anii 1940 si a ramas pana in prezent una dintre cele mai rare afectiuni cunoscute. Modificarea pronuntiei poate fi permanenta sau poate sa dureze doar cateva ore. Nu se cunoaste deocamdata niciun tratament eficient pentru acest sindrom.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.