Porcii sunt la fel de capabili ca si oamenii sa simta optimism sau pesimism, in functie de mediul inconjurator, spun expertii britanici de la Universitatea pentru Agricultura, Alimentatie si Dezvoltare Rurala din Newcastle.
Echipa de cercetatori britanici a stabilit, in urma unui studiu, ca porcii sunt la fel de capabili ca si oamenii de stari emotionale complexe, arata The Independent.

Potrivit specialistilor, porcii care traiesc in conditii "luxoase" sunt mai predispusi sa reactioneze pozitiv la o schimbare sau la o noua experienta. Potrivit Mediafax, oamenii de stiinta spera ca cercetarea, care arata ca porcii sunt capabili de stari emotionale complexe, va avea un impact asupra conditiilor in care sunt tinute animalele.

Studiul, condus de medicul Catherine Douglas, a presupus folosirea tehnicii de a "intreba" porcii daca se simt optimisti sau pesimisti, in contextul conditiilor de trai. In cadrul experimentului, porcii au fost invatati sa asocieze o nota de tambal cu o "recompensa" - un mar - si un dispozitiv de antrenare a cainilor cu ceva neplacut - in acest caz, fosnetul unei pungi de plastic.

Totodata, animalele au fost plasate in diferite medii - unii in spatii de mari dimensiuni, unde aveau jucarii la dispozitie, iar altii in medii plictisitoare, cu o singura jucarie non-interactiva. Ulterior, porcii au fost supusi unor zgomote ambigue, in vreme ce specialistii au studiat reactiile lor. Rezultatele au aratat ca porcii crescuti in medii interactive, placute sunt predispusi la a fi optimisti si reactioneaza mai bine la experiente noi (respectiv zgomotele ambigue create de experti).

Potrivit physorg.com, anul trecut, Catherine Douglas a publicat un studiu care arata ca vacile care primesc un nume si sunt tratate precum indivizi produc mai mult lapte decat cele nebotezate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.