Honeywell trimite 6 profesori romani la o sesiune de pregatire pentru astronauti, care se vor alatura la U.S. Space & Rocket Center altor 214 de cadre didactice din intreaga lume
Honeywell, lider in tehnologie si productie in industria aerospatiala, invita 220 de profesori, printre care si sase profesori romani, sa participe la editia din 2010 a programului de pregatire pentru astronauti „Profesorii Honeywell la Space Academy”. Profesorii, din 17 tari si 44 de state, vor participa la programul de la U.S. Space & Rocket Center din Huntsville, Alabama, in perioada 11 iunie - 23 iunie 2010.

Creat in parteneriat cu U.S. Space & Rocket Center in 2004, programul „Profesorii Honeywell la Space Academy” a fost conceput pentru a oferi profesorilor de matematica si stiinte metode alternative de predare prin intermediul unui program de pregatire pentru astronauti si a unor instrumente pedagogice inovatoare.

Anul acesta, sase profesori romani din Bucuresti, Prahova, Dambovita si Iasi vor lua parte la programul de pregatire pentru astronauti de la U.S. Space & Rocket Center: doi profesori vor participa la cursuri avansate, in perioada 16 iunie - 22 iunie, iar patru profesori vor participa la cursurile de incepatori, de pe 18 iunie pana pe 22 iunie 2010.

Romania a fost reprezentata in cadrul programului „Profesorii Honeywell la Space Academy” si in anii precedenti, in 2009 sase profesori romani primind burse la programul de pregatire pentru astronauti. [9 profesori romani au trait in spatiu o saptamana]

Fabiola Chiriacescu, profesor de fizica la Colegiul Tehnic „Nehoiu” din Buzau, participanta la editia din 2009, a declarat: „Experienta la Space Academy a fost unica, poate cel mai important curs de pregatire profesionala la care am participat vreodata. Am avut de invatat nu numai despre navete spatiale si zborul in spatiu, dar si multe metode de lucru cu copiii, iar acest din urma aspect mi se pare cel mai important aspect din punct de vedere profesional. In anul care a trecut am folosit la scoala multe din metodele, experimentele si materialele dobandite la Space Camp.”

Citeste si:
Profesorii sunt principala problemă a sistemului de educație din...
Profesorii sunt principala...

„Prin programul Profesorii Honeywell la Space Academy am instruit peste 1.100 de profesori de matematica si stiinte astfel incat acestia, la randul lor, sa ii motiveze pe elevi si sa ii inspire”, a declarat Thomas Buckmaster, Presedinte al Honeywell Hometown Solutions. „Aceasta experienta unica de invatare revigoreaza predarea stiintei, tehnologiei si a matematicii elevilor din toata lumea.”

Programul consta in 45 de ore de cursuri de dezvoltare profesionala, precum si intr-un program intensiv de educare ce pune accentul pe stiinta spatiala si explorare. Activitatile includ ore de curs, ore de laborator si pregatire de teren, care respecta standardele de predare a stiintelor si matematicii. Fiecare profesor va participa si la sesiuni reale de pregatire pentru astronauti, cu exercitii care includ simulari de zbor, misiuni spatiale bazate pe un anumit scenariu, pregatire pentru supravietuire pe uscat si in apa, precum si programe de dinamica a zborului de ultima generatie.

Citeste si:
Renovarea inteligentă! Alegerea iluminatului potrivit pentru un...
Renovarea inteligentă!...

Fiecare profesor Honeywell primeste o bursa completa in urma unui proces de aplicare si selectie riguros, la care participa profesori din intreaga lume. Toate costurile de participare pentru profesorii Honeywell, ce includ instruirea din cadrul programului de sase zile, costurile de transport pentru calatoria tur-retur, mesele, cazarea si materiale necesare programului, sunt suportate de Honeywell si de contributia angajatilor companiei.

„Inca odata, Honeywell trimite un grup stelar de profesori la U.S. Space & Rocket Center, si suntem onorati sa avem oportunitatea de a le oferi o dezvoltare profesionala relevanta in stiinta, tehnologie si matematica”, a declarat Larry Capps, Directorul General Executiv al U.S. Space & Rocket Center. „Profesori care au participat la cursurile din anii trecuti inspira acum elevii din intreaga lume, in cadrul orelor, sa devina urmatoarea generatie de exploratori. Asteptam cu entuziasm sa lucram cu generatia 2010 de Profesori Honeywell, continuandu-ne astfel misiunea.”

Citeste si:
Doi astronauți de pe stația spațială chineză au efectuat prima...
Doi astronauți de pe stația...

Obiectivul programului „Profesorii Honeywell la Space Academy” este de a promova cele mai bune practici in domeniul educatiei tehnologice si stiintifice, precum si a educatiei pe termen lung. Prin intermediul programelor internationale, precum cel promovat de Honeywell, Romania si alte tari cu potential crescut in domeniul stiintei se pot folosi de expertiza de care tari cu un program de cercetare stiintifica avansat, precum Statele Unite, beneficiaza.

Peste 1.100 de burse pentru profesori din 37 de tari si 49 de state din S.U.A. au fost sponsorizate, de la demararea programului in 2004, de catre Honeywell si angajatii sai.

De la demararea programului, in 2004, Honeywell si angajatii sai au sponsorizat peste 1.100 de burse pentru profesori din 37 de tari si 49 de state din S.U.A, pentru ca acestia sa participe la activitatile „Profesorii Honeywell la Space Academy”.

Citeste si:
7 liceeni romani au studiat leadership la U.S. Space & Rocket Center
7 liceeni romani au invatat...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.