Cele sapte milioane de calculatoare ale armatei americane sunt supuse la circa 250.000 de atacuri informatice pe ora, a declarat seful Comandamentului cibernetic american, Keith Alexander, in primul sau discurs de la numirea in functie.
Armata americana ar trebui sa fie pregatita pentru a contracara atacuri informatice care vizeaza sa afecteze operarea sau chiar sa paralizeze si sa distruga retele intregi de calculatoare, a declarat noul sef al Comandamentului cibernetic american, scrier NewsIn.

Atacurile informatice par sa evolueze de la furt de date si perturbare temporara la "sabotaj", a declarat generalul Keith Alexander. "(Acest fenomen - n.red.) ar trebui sa ne ofere motiv de ingrijorare", a spus el in cursul unei audieri la Centrul pentru studii strategice si internationale de la Washington. "In urma cu un deceniu, spargerea retelei parea sa aiba ca tinta in primul rand exploatarea datelor", a explicat Alexander. "In ultimii ani am vazut nivelul acestor comportamente scazand", a adaugat el.

Atacurile vizand retelele de computere din Estonia (2007) si Georgia (2008) au blocat temporar sistemele. In aceste conditii, Alexander si-a exprimat ingrijorarea ca tentativele de a trece de dispozitivele de securitate informatica ale Pentagonului vor mai face un pas inainte, cu scopul de a distruge retele.

Intrebat ulterior, intr-un interviu, daca au existat astfel de eforturi de a sabota sistemele americane, oficialul a raspuns: "Nu din cate pot spune in prezent. Grija mea este ce vad pe plan global".

Luna trecuta, Alexander a preluat conducerea noul Centru de comandament cibernetic, care se coordoneaza cu Departamentul pentru Securitate Interna si Agentia Nationala pentru Securitate, pentru a apara cele 15.000 de retele militare si sapte milioane de calculatoare, care sunt supuse la atacuri de 250.000 de ori pe ora, adica sase milioane de atacuri pe zi.

De asemenea, comandamentul se ocupa cu atacuri informatice vizand dusmani in timp de razboi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.