Frizerii din San Francisco, New York sau Chicago au strans peste 200 de tone de par, ce va fi utilizat pentru a "inghiti" titeiul deversat de pe platforma Deepwater Horizon.
Parul colectat de la saloane de infrumusetare pentru oameni, dar si pentru patrupedele canine de pe teritoriul SUA, va fi strans in in colanti uzati, ce vor semana cu niste carnati uriasi, de aproximativ 1,5 kilograme fiecare. Acestia vor fi depozitati in lazi pentru homari, coborate la 50 de centimetri sub apa, pentru a absorbi petrolul, formand ca niste bariere care vor impiedica petrolul sa treaca de tarm, scrie The Telegraph.

In SUA s-au organizat 15 puncte de colectare de par, iar oamenii au mai donat par de la pisica, blana de oaie si alpaca. Insa au fost primite donatii si din Franta, Anglia, Spania, Brazilia, Australia si Canada, mii de voluntari inscriindu-se si pe pagina oficiala de Facebook a programului. Aceasta solutie destul de primitiva de a rezolva problema dezastrului ecologic din Golful Mexic, a fost luata dupa ce autoritatile au declarat saptamana trecuta ca au gasit o metoda eficienta de a scapa de petrol, si anume, un aspirator urias. [VIDEO] Un "aspirator" gigant va absorbi petrolul din Golful Mexic]

Insa, la scurt timp dupa ingenioasa solutie, paza de Coasta americana a anuntat ca petrolul a ajuns la tarm, pentru prima data de la declansarea dezastrului ecologic din SUA, iar echipele aflate la fata locului au raportat prezenta unor urme de petrol pe plaje din Louisiana, potrivit 9AM.

Initiativa de colectare de par a implicat peste 370.000 de saloane din America si apartine asociatiei caritabile Matter of Trust din San Francisco, care s-a ocupat si de managementul crizei in cazul revarsarii de petrol Exxon Valdez din Alaska.
Astfel, zilnic se livreaza catre zonele afectate peste 20o,000 kg de par si blana. "Parul retine in mod natural grasimea. Petrolul fiind gras, este retinut de par", a declarat Lisa Gautier, co-fondatoarea Matter of Trust, citata de BBC.

Potrivit unor calcule facute de Matteroftrust.org, o cantitate de aproximativ 500 de grame de par poate absorbi pana la patru litri de petrol. In fiecare zi, in Golful Mexic se scurg 800.000 de litri de petrol.

[Forajul maritim, interzis?]

Citeste si:
Theo Rose, adevăratul motiv pentru care și-a tuns părul: „O să mă...
Theo Rose, adevăratul motiv...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.