Misterele au jucat mereu un rol important in viata omului. Cum bine spunea Lucian Blaga, incercand sa deslusesti misterul unui lucru, vei pierde tot farmecul si toata magia lui. Mai bine il lasi asa. Dar omul, manat de o curiozitate imensa, nu se poate linisti. El se gandeste, se framanta, se chinuie in sine, arde. "Oare de ce existam, oare cum am aparut, oare cand vom disparea?..." sunt numai cateva intrebari. Pe unele poate vom reusi sa le dezlegam, pe altele poate niciodata.
Intrebandu-ne De ce ne simtim atat de mici?, vedem cum si Soarele nostru este un punct pe langa alte stele. Suntem mici si neinsemnati si totusi avem viata aici. Astrofizicianul Frank Drake a spus ca, daca numai o planeta dintr-un miliard detine fiinte inteligente, apoi tot ar ramane 6 miliarde de planete cu viata pe ele. Asta pe baza unor ecuatii care nici macar nu pot estima cu precizie imensitatea universului. Daca lumina strabate distanta Soare - Pamant in opt minune, distantele incredibile dintre planete ar face neprofitabila orice calatorie, chiar daca in teorie cineva ar merge cu viteza luminii, cea mai mare viteza (299.729.458 m/s). Cine stie, poate vreo creatura este in drum spre noi, dar vor mai trece ani buni pana cand va ajunge aici...

Ce este timpul? In afara de faptul ca este un copil care joaca cu noi, exceptand desigur si conventiile facute de oameni pentru a se orienta mai usor, timpul nu poate fi definit. Este o calitate a materiei? O dimensiune? O iluzie? De ce tot ce faci este practic un prezent perpetuu, trecutul si viitor fiind pur si simplu inexistente? De ce unii se straduiesc sa realizeze masini care dau timpul inapoi, cand nici macar nu il inteleg?

Pe 30 iulie 1908, in inima Siberiei, la Tunguska, s-a intamplat ceva incredibil. Cu o forta uriasa care a fost inregistrata si de care un institut din Anglia, ceva a culcat la pamant hectare intregi de copaci, asezandu-i intr-un model concentric pe pamant. Cativa rusi au vazut o lumina albastra, dar nimeni nu a indraznit sa se apropie de loc. Cercetarile ulterioare nu au gasit absolut niciun fragment de meteorit sau cometa, totul ramanand invaluit in mister...

Citeste articolul integral pe Yuppy.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.