In ultima perioada zvonurile ca experimentul LHC va aduce cu sine Apocalipsa au dat nastere la sumbre scenarii si teorii, concentrate in jurul ideii conform careia in urma ciocnirii particulelor protonice se vor forma numeroase gauri negre, care ne vor inghiti pe toti. Ei bine, sa fie chiar asa de "negru" viitorul?
Cea mai recenta explicatie menita sa rezolve aceasta dilema a venit din partea astro-fizicianului Neil deGrasse Tyson, care potrivit go4it, vorbeste despre o moarte destul de crunta, numita simbolic "spaghetificare". In concluzie daca ajungem intr-o gaura neagra, din cauza gravitatiei foarte mari, corpul se rupe mai intai in doua, apoi in patru, opt, saisprezece s.a.m.d, iar in acelasi timp partile "componente" sunt presate ca un tub de pasta de dinti.

In cartea sa "Moartea intr-o gaura neagra" (Death by Black Hole: And Other Cosmic Quandaries), deGrasse Tyson vorbeste explicit despre gaurile negre, asigurandu-ne ca marimea lor nu mai conteaza, tinand cont de faptul ca un om nu are cum sa supravietuiasca unei asemenea prabusiri. Toate explicatiile sale adunate sub denumirea "Toate modurile in care Universul vrea sa ne ucida", nu fac decat sa le dea subiecte de gandire celor care vor sa afle cum va avea loc Apocalipsa si sa ne puna pe ganduri. Toti oamenii de stiinta stiau pana acum ca in cateva miliarde de ani, Soarele va vaporiza Pamantul, insa ipoteza inghitirii lui de catre o gaura neagra nu era o terorie batuta in cuie.
De ce ar trebui sa-l credem pe cuvant? Neil deGrasse Tyson este unul dintre cei mai mari cercetatori americani, avand ca domeniu de explorare stelele, exploziile astrale, galaxiile, Universul in general. De asemenea, Neil deGrasse este si unul dintre cei mai respectati scriitori din domeniu. Printre cele 8 carti de astro-fizica pe care le-a scris se numara: "Cerul nu e Limita: Aventurile unui astro-fizician" si "Originile: 14 miliarde de ani de evolutie cosmica".



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.