Astronomii au noi dovezi ca galaxia din care facem parte contine bucati din multe galaxi disparute de-a lungul timpului. Ca sa creasca mare, Calea Lactee a muscat cu pofta din galaxiile vecine.
Rezultatele cercetarii arata o data in plus ca galaxiile nu apar din nori gigantici de praf si gaze, ci prin inghitirea galaxiilor din jur. La aceasta concluzie s-a ajuns in urma studierii aglomerarilor globulare, care sunt concentrari sferice de milioane de stele, ce orbiteaza in centrul galaxiilor. Multa vreme, astronomii au crezut ca acestea s-au format din concentrarea de nori si gaze, petrecuta in epocile timpurii ale Caii Lactee, potrivit Realitatea.

Doua cercetari publicate insa de revista Nature tin sa dovedeasca contrariul. In prima dintre acestea, o echipa sud-coreeana a masurat continutul de calciu din 37 dintre cele 158 de aglomerari globulare care sunt cunoscute in Calea Lactee. Aproape jumatate dintre acestea contin cantitati importante de calciu, lucru care arata ca aglomerarile s-au format din resturi de supernove, explozii ale unor stele gigant, care produceau calciu in interiorul lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.