Va mai amintiti de hitul anilor 80 Beds Are Burning, al formatiei Midnight Oil? Recent acesta a fost rescris si adaptat ca imn al miscarii sociale de lupta impotriva schimbarilor climatice We are the World!
Peste 60 de staruri internationale si celebritati au participat la realizarea noului imn, printre acestia numarandu-se Duran Duran, Mark Ronson, Jamie Cullum, Melanie Laurent, Marion Cotillard, Milla Jovovich, Fergie, Lilly Allen, Bob Geldof, Youssou N’Dour, Yannick Noah si altii.

Initiativa face parte din campania ‘Tck Tck Tck; Time for Climate Justice’ a Forumului Global Umanitar. Organizatia relativ noua a fost infiintata de catre Kofi Annan, Secretarul General ala Natiunilor Unite si-si doreste sa obtina noi reguli si directii ale climei la Summitul de Schimbare Globala care va avea loc in Decembrie la Copenhaga. Insusi Kofi Annan apare pe un poster de la metrou la inceputul videoclipului ce dureaza 4:25 minute.

Cantecul poate fi si downloadat gratuit, cu conditia ca fiecare persoana care descarca fisierul sa semneze prima petitie muzicala din lume prin care sa le ceara liderilor lumii sa ia masuri. „Dowloadand cantecul, oamenii din intreaga lume-si vor lasa amprenta (numele) si impreuna vom face un asemenea zgomot incat toti conducatorii lumii ne vor auzi”, a declarat Annan, citat de The Inspiration Room.

Pana acum, potrivit Ecorazzi, peste 1 milion de oameni s-au alaturat campaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.