Japonia, tara care nu detine resurse naturale, dar poseda o tehnologie de varf, si-a propus sa construiasca o centrala solara spatiala care sa emita energie pe pamant prin fascicule laser sau microunde, iar grupul Mitsubishi Heavy Industries va fi printre realizatorii acestui proiect.
Statul japonez a desemnat pe 1 septembrie firmele si organizatiile care vor trebui sa dezvolte acest dispozitiv futurist, dar care este considerat esential de autoritatile japoneze. Printre acestea se numara Mitsubishi Heavy Industries si Institutul de cercetare pentru dispozitive spatiale nelocuibile, organizatie care reuneste 17 societati, printre care Mitsubishi Electric, NEC, Fujitsu si Sharp, transmite AFP, citeaza NewsIn.

Obiectivul urmarit de Japonia este sa plaseze pana in 2030 un dispozitiv echipat cu numeroase panouri solare pe orbita geostationara, la 36.000 km de pamant. Aceste celule fotovoltaice vor converti energia razelor solare in electricitate si vor avea o capacitate anuala de 5 pana la 10 ori mai mare decat daca ar fi instalata pe o suprafata identica de pe sol, potrivit Wall-Street.

Curentul electric va fi, la randul sau, transformat in flux energetic transmis prin fascicule laser sau microunde pana pe Terra, unde va fi captat de o antena parabolica gigantica creata special care-l va retransforma in energie.

"Deoarece este vorba de o forma de energie curata si inepuizabila, credem ca acest sistem va putea contribui la rezolvarea problemelor generate de energia insuficienta si de incalzirea climatica a Pamantului, din cauza emisiilor de gaze cu efect de sera. In spatiu exista din plin lumina solara", au precizat cercetatorii de la Mitsubishi Heavy Industries (MHI), un grup specializat in tehnici aerospatiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.