Greenpeace a realizat 100 de sculpturi de gheata ce reprezinta copii, in Templul Pamantului din Beijing, simbolizand disparitia viitorului a mai mult de 1 miliard de oameni din Asia care sunt amenintati de criza schimbarii climatice.
Realizat din apa provenita din raurile Yangtze, Raul Galben si Gange, sculpturile de gheata marcheaza inceputul unei numaratori inverse a celor 100 de zile care ne despart de Sumitul Schimbarii Climatice de la Copenhagen si lansarea campaniei TckTckTck, care implora guvernele sa ia decizii favorabele in cazul intrunirii Natiunilor Unite.

In acelasi timp, o sculptura de gheata in forma numarului "100" plasata pe harta lumii a fost dezvelita in New Dehli pentru a arata lumea care "se curate" din cauza topirii ghetarilor.

Templul Pamantului obisnuia sa fie folosit de imparatii chinezi ca locas de rugaciune pentru binele Pamantului si pentru recolte bogate.

"Suntem aici astazi pentru a evidential pentru a nu stiu cata oara pericolul catrastrofic cu care ne confruntam", a declarat Yang Ailun, liderul chinez Greenpeace pentru schimbari climatice si energetice. Disparitia ghetarilor din Himalaya ameninta rezervele de apa potabila a unui sfert din populatie, care potrivit unui nou studio WWW risca sa fie inundati.

"Daca liderii lumii nu se pun de-acord intre ei, copii copiilor nostri vor creste intr-o continua batalie pentru apa potabila"
, a mai declarat acesta.




Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.