O tanara rapita in 1991 in California la varsta de 11 ani a fost gasita joi "in stare buna" dupa ce a fost sechestrata timp de 18 ani in gradina unei case din regiunea San Franciso, impreuna cu cei doi copii conceputi cu rapitorul.
Jaycee Dugard a fost rapita la 10 iunie 1991 in South Lake Tahoe, la circa 200 kilometri nord-est de San Francisco.

Joi, seriful adjunct al regiunii El Dorado, Fred Kollar, a anuntat ca Jaycee, acum in varsta de 29 de ani, a fost gasita "in stare buna" si a dat detalii despre calvarul indurat de tanara in ultimii 18 ani, potrivit NewsIn.

Tanara traia, de la rapire, sechestrata in gradina casei rapitorului, in Antioch, la 70 kilometri est de San Francisco, impreuna cu cele doua fetite pe care le-a conceput cu respectivul barbat. "In gradina din spatele casei erau copaci, corturi si mici constructii, unde Jaycee si fetitele si-au petrecut mare parte a vietii", a spus Kollar.

Potrivit cotidianului Sacramento Bee, cei doi copii au 15, respectiv 11 ani, ceea ce inseamna ca Jaycee l-a nascut pe primul la varsta de 14 ani. "Copiii nu au fost niciodata la scoala sau la doctor, au fost tinuti complet izolati. S-a facut totul pentru izolarea victimelor", a spus Kollar, precizand ca "unul dintre adaposturi nu putea fi deschis decat din afara".

Presupusul rapitor al tinerei, Phillip Garrido, 58 de ani, a fost arestat miercuri de FBI impreuna cu sotia sa, Nancy. Garrido, eliberat conditionat, fusese condamnat pentru viol in Nevada si figura in fisierul delincventilor sexuali.

Circumstantele exacte ale reaparitiei lui Jaycee nu sunt foarte clare. Locotenentul Les Lovell a spus ca tanara s-a prezentat singura miercuri dimineata la politia din Concord, din apropiere de Antioch. Insa, dupa-amiaza, Kollar a spus ca autoritatile au decoperit-o pe Jaycee in urma unui control de identitate la care a fost supus Garrido, in timp ce acestea se plimba impreuna cu cei doi copii.

Descoperind ca Garrido fusese eliberat conditionat pentru o infractiune cu caracter sexual, politistul a avertizat autoritatile judiciare, care l-au convocat pe barbat miercuri, Acesta "a venit cu doua minore, cu Nancy Garrido si cu o femeie pe nume Allissa", a spus Kollar. Ofiterii judiciari, care nu vazusera niciodata aceste persoane in timpul vizitelor in locuinta Garrido, au avertizat politia din Concord si "pana la urma, femeia numita Allissa, a fost identificata ca fiind Jaycee Dugard", potrivit lui Kollar.

Acest caz aminteste de altele la fel de socante. In 2006, austriaca Natascha Kampusch a reaparut dupa ce a reusit sa scape de cel care o rapise la 2 martie 1998, cand avea 10 ani. Tot in Austria, Josef Fritzl, condamnat la inchisoare pe viata in martie, si-a sechestrat fiica, Elisabeth, timp de 24 de ani, facand sapte copii cu aceasta.

[Columbia isi descopera propriul Fritzl - un tata care a avut opt copii cu fiica sa]

[Un italian si-a sechestrat si violat fiica 25 de ani, iar fiul sau a facut la fel cu fetele sale]



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.