Josef Fritzl a fost condamnat la inchisoare pe viata si internare intr-o clinica de psihiatrie, relateaza AFP. Anterior, Josef Fritzl, care si-a sechestrat si violat fiica timp de 24 de ani, fusese declarat vinovat de omor. Este vorba despre moartea unui bebelus nascut din relatia sa incestuoasa cu fiica sa Elisabeth.

Decizia a fost luata in unanimitate de catre cei opt jurati din Curtea cu Juri in ceea ce priveste principalul cap de acuzare, apoi transmisa in scris celor trei judecatori ai tribunalului, inainte de anuntarea verdictului, relateaza NewsIn, citand AFP. Potrivit avocatilor, Fritzl, declarat vinovat pentru toate capetele de acuzare, nu va face apel.

Barbatul va fi mai intai internat intr-o clinica de psihiatrie sau intr-o inchisoare care dispune de un astfel de centru. In cazul in care "deviantele sale sexuale" vor fi vindecate, el va ispasi restul pedepsei intr-o inchisoare obisnuita.

Elisabeth Fritzl vrea ca acesta "sa fie tras la raspundere pentru faptele sale pana in clipa mortii", a declarat avocata victimelor, Eva Plaz.

Tatal acuzat de omor, sclavie, viol, sechestrare si incest, ultimul care a luat cuvantul astazi, inainte ca juratii sa se retraga pentru deciderea verdictului, a declarat in fata curtii cu juri din Sankt-Polten, din apropiere de Viena: "Regret totul, din adancul sufletului. Din nefericire, nu am ce sa mai fac".

Procurorul Christiane Burkheiser a cerut "pedeapsa maxima", adica inchisoare pe viata, pentru Fritzl, care si-a sechestrat si violat fiica, Elisabeth, timp de 24 de ani, in pivnita locuintei sale din Amstetten, la 130 de kilometri la vest de Viena.

La randul sau, avocatul apararii Rudolf Mayer, a cerut ca acuzatul sa beneficieze de "circumstante atenuante", spunand ca acesta "sufera de tulburari de personalitate". Avocatul a respins si acuzatia de omor prin neglijenta pentru moartea unui bebelus nascut in urma incestului, care a murit in pivnita, la doua zile dupa nastere, in 1996.

Potrivit lui Mayer, clientul sau a pledat vinovat miercuri pentru toate acuzatiile, "pentru ca a auzit ca Elisabeth s-a aflat in sala". Plaz i-a avertizat pe jurati ca nu exista niciun semn ca Fritzl ar avea remuscari. "Sa nu credeti un cuvant din ce a spus!", a replicat avocata acuzarii.

In aceasta dimineata, in jurul orei locale 9.00 (10.00 ora Romaniei), austriacul a intrat cu fata descoperita in sala de audieri, o premiera de la inceputul procesului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.