Cu o latime de nici 1 metru si o grosime de 0,3 metri, 'Caminito del Rey', cararea veche de 100 de ani este recunoscuta ca fiind cea mai periculoasa din lume.
"Cararea regilor", dupa cum este denumita, aceasta poteca situata in Spania, regiunea Malaga, a fost construita in 1905, ca drum de acces pentru muncitorii care doreau sa traverseze stramtoarea El Choro, de langa Álora, unde se aflau statii hidroelectrice alimentate din Cascadele Chorro si Gaitanejo.

Acum, la mai mult de 100 de ani de cand a fost construita, poteca s-a deteriorat destul de mult incat au mai ramas doar pilonii de otel care o sustineau odinioara. Pozitionata la peste 300 de metri deasupra raului, cararea a fost inchisa publicului de mai bine de 10 ani din cauza aventurierilor care au incercat sa o treaca si si-au pierdut viata. Insa nu inceteaza sa fie o provocare pentru alpinistii cutezatori care se furiseaza de fiecare data peste intrarea blocata. Pe mare parte din traseu nu exista nicio balustrada sau rampa de protectie, iar cataratorii se fixeaza doar cu sfori prinse de stancile muntelui.

Poteca si-a luat aceasta denumire regala dupa ce in anul 1921 regele Alfonso XIII a traversat stramtoarea pentru inaugurarea digului Conde del Guadalhorce, ramandu-i astfel denumirea de "Cararea Regilor".

Guvernul Andaluziei planuieste reabilitarea drumului cu potential turistic, actiune care ar putea costa cateva milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.