Cercetatorii au ajuns la concluzia ca ploaia de meteoriti abatuta asupra Pamantului in urma cu 1,5 miliarde de ani a creat pe suprafata planetei noastre bogate resturi de platina, care au fost apoi absorbite in interiorul scoartei terestre.
Potrivit raportului intocmit de dr. Stephen Barnes de la CSIRO Minerals Down Under Flagship, grupul de studiu a colectat o cantitate impresionanta de date despre continutul de platina al rocilor de lava denumite komatiite, care gazduiesc unele dintre cele mai importante depozite de nichel din lume, scrie Descopera.

Cu timpul, in urma proceselor de convectie la scara larga, care astazi cauzeaza placile tectonice, acest material a fost absorbit in adancurile Pamantului. Potrivit Discoveryon, oamenii de stiinta receptioneaza acum semnalul acestei absorbtii, care a durat aproximativ 1,5 miliarde de ani pentru a se petrece. Acest studiu, combinat cu alte cercetari ale oamenilor de stiinta pe elemente inrudite cu platina, precum iridiul si osmiul, le ofera cercetatorilor o noua pista in intelegerea variatiilor in timp ale ratiilor izotope ale osmiumului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.