1. Mananca fructe de mare si legume. In cantitati mici. In plus, carnea este servita ca si garnitura, asezonand algele sau orezul. Ceea ce la noi este fix invers. Nimic nu pare mai indestulator decat o bucata mare de carne rosie servita in sange si cu o portie de cartofi prajiti, nu? Ei bine acest lucru i-ar terifia pe japonezi.
2. Mananca foarte proportionat. In timp ce in restaurantele din America portiile tind sa fie din ce in ce mai mari (fastfood-urile au introdus notiunea de supersize), oamenii fiind din ce in ce mai greu de saturat, japonezii sunt foarte sensibili la cantitatea de mancare pe care o servesc. Acestia mananca in vase foarte mici (atat supa de taitei, specifica zonei), cat si felurile care urmeaza, preferand sa guste cate putin din toate.
3. Merg pe bicicleta si pe jos mai mult decat noi. Se pare ca si folosesc metroul si autobuzul, insa prefera sa se delecteze cu calatorii pe bicicleta, parintii isi invata copii sa mearga la scoala pe bicicleta, in loc sa-i conduca ei insisi. Japonia pare la fel ca Amsterdamul, o patrie a bicicletelor, de diferite marimi, culori si forme, cu cosulete pentru cumparaturi ori pentru bagaje.
Potrivit Citynews, nutritionistii garanteza ca urmarea stilului culinar nipon nu poate aduce decat beneficii, deoarece acestia au la baza o disciplina proverbiala, inspirata de vechii samurai si un regim alimentar foarte sanatos.
Japonezii sunt recunoscuti pentru sintagma "nicio masa fara orez", la fel cum era si pentru romani "nicio masa fara peste" in timpul comunismului, insa motivele sunt cu siguranta altele. Acestia consuma cantitati mari de orez pe tot parcursul zilei, de 6 ori mai mult decat un european, orezul fiind o sursa excelenta de carbohidrati complexi si numarand putine calorii.
De asemenea japonezii se feresc de carnea rosie, care contine grasimi saturate si blocheaza circulatia de la nivelul arterelor. Nici foarte mari consumatori de dulciuri nu sunt, axandu-se pe salatele de fructe, care reprezinta de altfel si desertul traditional. Nici nu se gandesc la prajituri insiropate cu 3 feluri de creme sau cozonaci rumeniti. Mai degraba ar prefera o ceasca de ceai verde preparat ca la carte.
Secretul longevitatii: Sa fii nascut in Japonia sau San Marino
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Sumă record cheltuită de utilizatorii OnlyFans în 2024. Câți bani au ajuns la...
Sursa: wall-street.ro
-
FRENVI, compania care îți pune pe masă tacâmuri sustenabile și comestibile
Sursa: green.start-up.ro
-
Românca Alina Sabău, antreprenoare în fashion de lux, va deschide un nou...
Sursa: retail.ro
-
Ideea simplă care digitalizează un domeniu blocat în timp | Cum funcționează...
Sursa: start-up.ro
-
Tot ce trebuie să știi despre RODIE, fructul-minune cu multiple beneficii...
Sursa: garbo.ro
-
Daciana Sârbu, din nou îndrăgostită! Primele imagini cu iubitul ei surprinse...
Sursa: kudika.ro