Supraponderalii sunt vinovati pentru incalzirea globala, cel putin asa sustin oamenii de stiinta care avertizeaza ca o data cu cresterea numarului celor care mananca mult - creste si productia de mancare - ceea ce reprezinta cauza majora a emisiilor de CO2, gazul vinovat pentru incalzirea planetei

Si acum de ce sa nu recunoastem, s-ar putea sa aiba dreptate...Unde mai pui ca supraponderalii nu sunt tocmai fani ai mersului pe jos, de unde rezulta un plus de emisii daunatoare care ajung in atmosfera.

S-a demonstrat ca fiecare persoana grasa este responsabila pentru emiterea unei tone in plus de dioxid de carbon, in comparatie cu o persoana slaba, ceea ce conduce la un surplus de miliarde de tone de CO2 pe an, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Nici nu se putea mai rau

Cercetatorii de la Scoala Londoneza de Igiena si Medicina Tropicala avertizeaza ca natiuni bogate precum SUA si Marea Britanie se ingrasa pe zi ce trece. "Productia de alimente reprezinta aproximativ o cincime din gazele cu efect de sera. Trebuie sa facem mult mai mult pentru a inversa tendinta globala de ingrasare. Este un factor cheie in lupta pentru reducerea emisiilor de carbon si incetinirea schimbarilor climatice. Este timpul sa tinem seama de cantitatea de mancare pe care o consumam. Este vorba despre supraconsumul din tarile bogate. Si cererea de carne este in crestere la nivel global, trend ce se alatura Americii si Marii Britanii. Este mult mai usor sa intri in masina cu un milkshake de la Xdrive decat sa mergi pe jos", explica cercetatorul Phil Edwards. "Nu aratam cu degetul doar catre oamenii grasi. Toate populatiile se ingrasa pe zi ce trece, ceea ce reprezinta un impact puternic asupra mediului. O ancheta a centrului sanatatii din UK estimeaza ca in ultimii zece ani indicele de masa corporala (IMC) a crescut de la o medie de 26 la 27".

Orice persoana cu IMC mai mare de 25 este supraponderala, in timp ce un IMC mai mare de 30 indica obezitate. Peste 40% dintre americani sunt obezi, in timp ce in intreaga lume intalnim peste 300 de milioane de obezi.

"Nu sunt sigur in ce ordine s-a intamplat, oamenii care s-au ingrasat au inceput sa isi cumpere masini, sau cei care conduc au inceput sa se ingrase. Un lucru este insa cert, grasii consuma mai multe alimente decat media. Doar cativa dintre obezi au probleme hormonale, restul nu utilizeaza cum trebuie caloriile si mananca prea multe. Dar determinandu-i sa se simta vinovati s-ar putea sa nu ajute, s-ar putea ca efectul sa fie tocmai invers", a declarat recent medicul Carol Cooper pentru The Sun.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.