Legume culese direct in supermarket sau crescute in sere sterile, fara pamant si fara gandaci. Alimente care sporesc de doua ori sentimentul de satietate sau mutanti cu gust mai bun si colorit mai puternic. Acestea sunt cateva dintre solutiile cu care cercetatorii vor sa momeasca industria alimentara.
In ultima vreme, oamenii de stiinta si-au intensificat eforturile de a face mancarea sa fie mai multa, mai buna si mai sigura. Cel mai recent exemplu vine din Marea Britanie, unde clientii din supermarketurile deceniului viitor vor putea culege fructe si legume direct de pe plante care dau in parg pe rafturi, o idee propusa de compania britanica Futurelab - care ajuta mediul de afaceri sa faca previziuni asupra trendurilor viitorului - si enuntata in cadrul unui raport comandat de lantul de supermarketuri Sainsbury, informeaza publicatia “The Telegraph“.

Consumatorii vor putea cumpara, astfel, cele mai proaspete produse gasite vreodata intr-un magazin, acestea urmand a fi cultivate in culturi hidroponice (in apa in care au fost dizolvate substante nutritive), ceea ce ar reduce folosirea pesticidelor.

Produsele cu cele mai mari sanse de a fi vandute pe aceasta cale sunt ardeii, capsunele, zmeura, fasolea, mazarea, rosiile si ciupercile. Acestea ar urma sa fie crescute in containere foarte usoare, asemenea unor minisere, fermierii putandu-le transporta la supermarketuri cat timp sunt inca in crestere. In momentul de fata, este nevoie de trei sau de patru zile pentru ca fructele si legumele sa ajunga de pe camp pe rafturile magazinelor. In plus, metoda propusa de compania britanica ar reduce si costurile legate de rebuturi si ambalare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.