Un studiu recent arata ca o proteina cu rol-cheie in declansarea bolii cerebrale are prorprietati infectioase ce permite defectelor prezente in ea sa ia in stapanire alte proteine raspandite de-a lungul creierului.
Este pentru prima oara cand oamenii de stiinta detecteaza proprietati infectioase in proteina “tau”, ce duce la aparitia unor agregate de particule numite “gheme neurofibrilare” in celulele cerebrale ale bolnavilor de Alzheimer, scrie The Independent. Aceste formatiuni sunt cele care instaleaza simptomele afectiunii.

Cercetatorii au subliniat faptul ca aceasta descoperire nu atrage cu sine concluzia ca boala in sine este infectioasa, ci ca proteina “tau” implicata in declansarea ei poate transforma proteine cerebrale sanatoase in unele cu defecte, ce devin asociate cu afectiunea. Aceasta informatie noua ar putea duce la dezvoltarea unor medicamente care sa blocheze proprietatile infectioase ale proteinei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.