Fenomenul teoriei cu privire la ereditate a devenit, in ultima perioada, foarte popular ca propagare a fidelitatii si virginitatii femeii. Ceea ce este in regula, daca vorbim despre telegonie ca filosofie a moralitatii. Insa pentru unii oameni acest fenomen este in stransa legatura cu genetica.
Potrivit "Pravda", ideea telegoniei a devenit populara printre cei care sustineau segregarea intre albi si negri si se credea ca este mai cunoscuta mai ales printre cercurile sociale ce aveau legatura cu Ku-Klux-Klan. Unul dintre sustinatorii infocati ai acestui principiu, Valery Bochkarev considera ca daca reprezentantele sexului frumos au avut multe contacte sexuale cu barbati inainte de nasterea primului copil, atunci lantul lor de crozomi este "absolut poluat". Si cand femeia ramane insarcinata cu sotul sau si aduce pe lume un copil, este foarte putin probabil ca acesta sa fie din punct de vedere genetic doar al sotului femeii. Cu alte cuvinte, expertul sustine ca virginitatea fetei este o notiune absolut morala si genetica. Totodata, el adauga faptul ca tanara fecioara are un sistem genetic pur si acest lucru la randul sau indica faptul ca femeile mai in varsta din familia sa ii vegheaza atent comportamentul si principiile morale.

Marea Enciclopedie Sovietica descrie telegonia ca "un efect asumat al caracteristicilor tipice ale unui barbat care s-a imperecheat cu o femeie, asupra viitorilor copii pe care ea i-ar putea avea cu alti barbati". Fenomenul a fost descoperit in primii 25 de ani ai secolului 19. Experimente genetice efectuate de numerosi cercetatori la sfarsitul veacului al 19-lea nu au demonstrat ca telegonia intr-adevar ar exista.

Prima ipoteza apare la sfarsit de secol 19

Ipoteza conform careia acest fenomen chiar exista a aparut la sfarsitul secolului 19. La acea vreme se considera ca rezultatul unei sarcini anterioare le-ar determina pe urmatoarele. Astfel incat, s-ar zice, intr-adevar, ca este o ipoteza stiintifica. Biologul si filosoful Felix Le Dantec, in lucrarea sa "Evolutia individuala, ereditatea si neodarwinistii" (1899) mentioneaza mai multe aspecte care demonstreaza telegonia. Dar dovada era destul de pseudo-stiintifica chiar si pentru acea epoca. Autorul dadea doua exemple pentru animale si unul pentru oameni. Le Dantec scria ca un fermier i-a spus ca porcul sau s-a impreunat cu un mistret si puii lor au semanat cu tatal doar la culoare. Dar cand acelasi porc s-a imperecheat cu un alt mistret, cativa pui din a doua impreunare inca semanau la culoare cu mistretul cu care porcul se impreunase prima data.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.