Ea este Ida, are o inaltime de 91, 4 cm si, daca oamenii de stiinta au dreptate, ar putea fi stramoasa comuna a maimutelor si a... omului.
Cercetatorii au dezvaluit in cursul zilei de luni extrem de bine conservatele rama­site ale creaturii asema­natoare lemurului, care si-a gasit sfarsitul intr-un lac cu 47 de milioane de ani in urma. Dupa spusele savantilor, ea ar fi "veriga lipsa" in arborele genealogic al rasei umane si cu ajutorul ei se va face lumina in istoria evolutionismului.

Ida a fost descoperita in anul 1983, in regiunea Messel Pit din Germania. In anul 2006, posesorul scheletului, un bisnitar pe nume Thomas Perner, l-a contactat pe profesorul Jorn Hurum de la Muzeul de Istorie Naturala al Universitatii din Oslo. Cei doi s-au intalnit intr-un barulet anonim din Hamburg. Cand Perner i-a aratat lui Hurum trei fotografii infatisand-o pe Ida, inima savantului a inceput sa bata nebuneste. "Nu am putut sa dorm doua nopti din cauza neasteptatei descoperiri", povesteste Hurum. De-a lungul celor 20 de ani care trecusera de la gasirea Idei existasera nenumarate zvonuri in legatura cu existenta unor ramasite apartinand unei primate, incredibil de bine pastrate. Cu toate acestea, pana la savantul danez, niciun expert al domeniului nu daduse de ele.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.