Oficialii din guvernul britanic au creat un plan extrem de controversat, menit sa lupte impotriva cresterii ratei criminalitatii. Programul se va aplica in primul rand in crese si gradinite, in incercarea de a identifica potentialii raufacatori de la o varsta frageda. Pana acum planul a fost tinut departe de ochii opiniei publice, insa un cotidian a reusit sa intre in posesia lui.

Copiii cu varste cuprinse intre trei si patru ani, aflati inca in cresa sau gradinita, vor fi supravegheati de educatoare pentru a depista un eventual comportament violent, scrie cotidianul britanic "The Times". Conform studiilor comandate de initiatorul planului, aproximativ 85% din cei care in prima parte a copilariei afiseaza un comportament agresiv devin la maturitate delincventi, care isi vor petrece mare parte a vietii in spatele gratiilor. Programul prevede si analizarea trecutului familiei pentru a identifica alte acte de criminalitate. Guvernul propune pentru "educarea" copiilor un program mai intens de formare care consta in sprijinirea micutilor sa-si dezvolte vocabularul si chiar capacitatile sociale, afirma "The Times".

Ministerul de Interne britanic a refuzat sa comenteze documentul, tinut secret de guvernul de la Londra, care concluzioneaza ca efortul de reducere a ratei criminalitatii trebuie sa se concentreze pe copiii cei mai expusi riscului de a deveni delincventi. Pentru copiii de varsta scolara aflati in aceeasi situatie guvernul a prevazut o masura care ar echivala cu "distragerea atentiei" prin activitati extrascolare. Guvernul a cerut infiintarea de cluburi de limbi straine, organizarea de vizionari de spectacole de teatru, vizite la muzee si chiar cursuri de prim ajutor. Reprezentantii guvernului argumenteaza, prin intermediul documentului, ca prin aceste programe potentialul infractional al copiilor ar putea fi redus foarte mult sau chiar eliminat


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.