Guvernul egiptean a confirmat demararea, anul viitor, a unui muzeu subacvatic in Alexandria, care sa le ofere turistilor ocazia sa admire ruinele ascunse ale palatului Cleopatrei, devastat de seisme si inghitit de ape in secolul al V-lea, anunta "The Guardian".

Cladirea, care va fi gata pana in 2013, va avea o suprafata de 22.000 de metri patrati si, potrivit arhitectului, va putea gazdui peste trei milioane de turisti pe an.

Alexandria a fost in antichitate una dintre cele mai mari centre de civilizatie si, din 1994, cand au inceput excavatiile in portul estic al orasului, scafandrii au reusit sa scoata la lumina mii de obiecte antice. Printre acestea se numara 26 de sfincsi, mai multe blocuri de granit care cantaresc, fiecare, pana la 56 de tone si chiar si fragmente a ceea ce se crede ca ar fi celebrul Far din Alexandria, una dintre cele sapte minuni clasice ale lumii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.