Samsung Electronics a lansat primul telefon solar din lume, confectionat din materiale reciclabile.
Privite pana acum doar in stadiul de concepte, telefoanele care se pot alimenta cu energie solara par a fi un vis implinit al ecologistilor din toata lumea. Multe dintre proiecte propuse pana acum fie aveau un design prea ciudat pentru un telefon, ori nu erau destul de functionale, insa Samsung a gasit varianta cea mai buna, care revolutioneaza intreaga industrie a telefoniei mobile 'eco'.

Noul “Blue Earth”, lansat recent de compania coreeana a dus functiile si caracteristicile operationale ale unui telefon catre o noua era. Acum utilizatorii noului dispozitiv touch-screen pot beneficia de un panou fotovoltaic plasat pe partea inferioara a telefonului care genereaza suficienta energie pentru efectuarea unui apel in orice moment, potrivit Ecofriend.

Blue Earth este realizat din PCM plastic reciclat, extras din sticle de plastic. Atat aparatul in sine, cat si incarcatorul nu contin substante daunatoare mediului precum beriliul sau bromul. Din acest punct de vedere nu putem spune ca prezinta o noutate deoarece primul telefon din lume, construit exclusiv din sticle de plastic reciclate, este MOTO W233 Renew, prezentat la Consumer Electronic Show (CES) de catre Motorola, in ianuarie, acest an.

Blue Earth vine cu un design unic de interfata pentru a atrage atentia asupra conservarii mediului. De asemenea, luminozitatea ecranului, durata de stand by sau aplicatia Bluetooth pot fi reglate intr-un mod eficiente energetic numit "Eco mode", informeaza Ecofriend.

Functia Step-counting, intalnita la mai multe telefoane cu accelerometre inaintea acestuia, are o noua intrebuintare. Aceasta calculeaza cat de mult CO2 ai fi emis daca ai fi mers cu masina, si nu pe jos. Acest calcul este transformat in unitati echivalente cu numarul de copaci salvati, potrivit GsmArena.

Potrivit Green-Report, telefonul va fi disponibil pe piata din Marea Britanie incepand din a doua jumatate a acestui an. Sa speram ca va ajunge cat mai curand si la noi.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.