Peste 30 de mumii si un sarcofag intact au fost descoperite de catre arheologii egipteni intr-o camera mortuara cu o vechime de peste 4.000 de ani, au declarat, luni, oficiali de la Cairo

Cu toate ca sunt ingropate impreuna, mumiile au fost depuse in ani diferiti, cea mai noua datand din secolul 7 i.C., pe cand sarcofagul, facut din calcar, este cu mult mai vechi. Cele mai multe dintre mumii se aflau in nisele din peretii camerei mortuare, situata la 11 metri sub pamant, informeaza NewsIN.

Descoperirea a avut loc in apropierea piramidei de la Saqqara, una din cele mai vechi structuri mari de piatra din lume, datand din secolul 27 i.C..

"Credem ca este vorba despre Vechiul Regat, probabil A Cincea Dinastie", a declarat arheologul Abdel Hakim Karar, referindu-se la perioada cand a fost construita camera mortuara. Cea de-a Cincea Dinastie a condus Egiptul intre anii 2.494 i.C. si 2.345 i.C..

Morminte intacte sunt greu de gasit, mai ales in zone renumite pentru monumente funerare ale Egiptului Antic, precum Saqqara, care a deservit orasul Memphis, din cauza ca multe din ele au fost deja deschise de hotii de morminte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.