Jayne Soliman, fosta patinatoare profesionista din Marea Britanie, a nascut o fetita dupa ce cu doua zile in urma si-a pierdut viata din cauza unei hemoragii cerebrale, relateaza DailyMail

Medicii au reusit sa mentina inima lui Jayne activa pana cand au adus pe lume o fetita sanatoasa de doua kilograme.

Soliman, in varsta de 41 de ani, era insarcinata in doar 25 de saptamani. Ea a fost dusa de urgenta la spitalul John Radcliffe din Oxford dupa ce s-a prabusit acasa, acuzand dureri de cap.

Medicii nu au putut insa sa-i salveze viata, iar la cateva ore a fost declarata moartea cerebrala.

Patinatoarea a fost tinuta in viata cu ajutorul aparatelor, pana cand fetita a fost adusa pe lume, in urma unei operatii de cezariana.

Doctorii i-au administrat doze mari de steroizi pentru a ajuta copilul sa-si dezvolte plamanii, iar dupa 48 de ore au reusit sa-i salveze viata micutei.

Acestia au explicat faptul ca hemoragia a fost cauzata de o tumoare agresiva, ce i-a afectat vase de sange cu functii importante.

Phillips, sotul lui Jayne, a fost socat la aflarea vestii, pentru ca sotia sa se simtea bine si nici nu stiau ca are o tumoare.

Fetita, numita dupa mama sa, a fost dusa la terapie intensiva. Potrivit tatalui, este frumoasa si se simte bine: "Este foarte micuta, are manutele cat o verigheta, dar este in stare buna".

Familia si prietenii au declarat ca Jayne era extrem de fericita ca va deveni mama, ea marturisind in nenunamarate randuri ca acest fapt este cel mai bun lucru ce i se putea intampla.

"Era atat de fericita, si-a dorit sa aiba un copil mai presus de orice", a declarat sotul acesteia.

Jayne a avut parte de un scurt moment cu fiica ei, medicii tinand-o la pieptul mamei dupa ce a fost adusa pe lume.

In 1989, Jayne a fost campioana la patinaj in Marea Britanie, clasandu-se pe locul sapte in lume.

Ea si-a continuat pasiunea ca antrenoare. Potrivit prietenilor, ii placea sa predea copiilor, era plina de viata si astepta cu nerabdare sa devina mama.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.