"Cybergeddon"-ul, cum numesc expertii americani razboiul desfasurat in spatiu virtual, poate afecta intreaga infrastructura a unei tari, hackerii fiind destul de bine pregatiti ca sa paralizeze atat accesul la resursele acesteia cat si la media.

Razboiul viitorului, asa cum o arata si conflictul in plina desfasurare in Fasia Gaza, va profita din plin de avantajele noilor media. Folosindu-le ca arme. O declaratie facuta ieri de catre Shawn Henry, director adjunct al diviziei informatice a FBI, avertizeaza asupra pericolelor atacurilor informatice care reprezinta "cel mai mare risc la adresa securitatii nationale, dupa armele de distrugere in masa sau o bomba intr-unul dintre orasele mari" si constituie o amentinare reala.

Marele pariu al gruparilor teroriste, in viziunea FBI, consta in pregatirea unui atac virtual care sa aiba, ca impact, aceleasi efecte ca si atentatele din 9/11. Anonimitatea pe care o poate oferi unui hacker mediul virtual ii poate permite acestuia acces la resurse, bani si informatii confidentiale, transformandu-l intr-un soldat ideal.

Atat atacurile de anul trecut, impotriva Estoniei sau a Georgiei, cat si zelul cu care palestinienii distrug, zilele acestea, site-uri israeliene, ca raspuns la asediu, arata din ce in ce mai clar cum va arata razboiul viitorului. Hackerii vor fi noii generali, toti foarte buni cunoscatori de Linux, retele securizate, atacuri DDos si desfigurari de siteuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.