Persoanele care sforaie mult ard mai multe calorii decat celelalte, chiar si atunci cand nu dorm, potrivit unui studiu al cercetatorilor americani de la Universitatea California din San Francisco, informeaza presa britanica de specialitate.
Cercetatorii au descoperit ca persoanele care au probleme serioase legate de sforait ard in jur de 2.000 de calorii pe zi, in comparatie cu cele 1.600 de calorii arse, in medie, de persoanele care nu au astfel de probleme.

Cercetatorii au examinat 212 subiecti care sforaie in mod frecvent si au concluzionat ca energia consumata in timpul somnului si in restul timpului de repaus poate fi influentata de reactii ale sistemului nervos si chiar de anumite boli asociate.

Studiul a mai aratat ca sforaitul afecteaza 40% dintre barbati si 30% dintre femei, iar fumatorii sunt de doua ori mai predispusi la sforait decat nefumatorii. Alti factori care pot agrava sforaitul sunt consumul de alcool, pastilele pentru somn, obezitatea sau dormitul pe spate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.