David Bellamy explica, in exclusivitate pentru "Adevarul", de ce schimbarile climatice nu sunt cauzate de emisiile de CO2.Renumitul om de stiinta a fost pus pe linie moarta de mass-media si colegii de breasla, deoarece contesta incalzirea globala.

Contestati o teorie care inghite miliarde de euro pentru a fi confirmata si sustineti ca incalzirea globala nu este influentata de cresterea emisiilor de carbon. Cu ce argumente?

Pana acum, partizanii acestei false teorii nu au adus niciun argument solid care sa demonstreze ca inmultirea emisiilor de carbon ar putea sa influenteze cresterea temperaturilor pe glob. Chiar daca admitem o sporire a concentratiei de CO2 in atmosfera cu 5%, in ultimii 10 ani, acest fenomen nu are nicio influenta asupra mediei globale a temperaturilor. Adevaratii oameni de stiinta au demonstrat ca dioxidul de carbon nu este un poluant.

Este insa cel mai important fertilizator natural care participa la procesul de fotosinteza, iar odata cu revolutia industriala, putem spune ca asistam la o crestere a procesului de fotosinteza de numai 15%. Nu dioxidul de carbon duce la desertificarea planetei, ci defrisarile masive si necontrolate. Conform unor date de ultima ora, economia globala pierde mai multi bani exploatand fondul forestier decat cheltuieste cu reimpaduririle.

Incalzirea globala este un soi de manipulare?

Da, prin aceasta teorie, oamenii sunt manipulati, iar adevaratele interese „verzi” ale planetei sunt camuflate de catre politicienii care au facut din topirea ghetarilor un totem, in loc sa rezolve problemele reale legate de mediul inconjurator.

Credeti ca exista un conflict de interese intre grupurile care sustin utilizarea resurselor conventionale si cele care promoveaza energiile regenerabile?

Combustibilii fosili sunt limitati si neregenerabili, asa ca, intr-o buna zi, vor disparea. Solutiile trebuie gasite imediat, insa ar fi bine ca ambele parti sa cada de acord asupra celei mai bune variante si sa-si faca asa cum trebuie datoria. Cat despre biodiesel, nu este alternativa viabila. Se consuma foarte multa energie pentru a fi fabricat, nejustificandu-si, astfel, denumirea de energie regenerabila. In tarile sarace, oamenii sufera de foame pentru ca terenurile agricole sunt deja cotropite de rapita si soia, materia prima pentru biocombustibili.

De ce ati atacat fermele eoliene?

Turbinele eoliene nu ofera o sursa stabila de energie si ne vom intoarce la uzinele electrice traditionale, chiar daca acestea isi vor diminua productia. Cu atat mai mult cu cat consumatorii, care platesc taxe foarte mari, vor renunta treptat la acest tip de energie. Fiecare turbina eoliana ucide anual 30 de pasari si mult mai multi lilieci, iar poluarea sonica produsa de parcul de eoliene, impreuna cu dereglarea undelor radio si a transportului aerian, constituie suficiente motive pentru a combate aceasta forma nereusita de energie regenerabila.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.