ICCJ a decis, marti, irevocabil, sa oblige Ministerul Mediului sa emita doua avize si acorduri de functionare pentru barajele Cetate si Corna, propuse de RMGC in cadrul proiectului minier de la Rosia Montana, dupa ce recursul ministerului impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti a fost respins.

In februarie 2009, Curtea de Apel Bucuresti a admis actiunea promovata in septembrie 2008 de Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) impotriva Ministerului Mediului si a decis sa oblige institutia sa elibereze cele doua avize. Decizia instantei a fost atacata de Ministerul Mediului la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), ca a decis, pe 1 iunie, irevocabil, sa respinga recursul ca nefondat. Decizia a fost luata cu majoritate de voturi de catre completul de recurs de la instanta suprema, transmite NewsIn.

Rosia Montana Gold Corporation a actionat in instanta Ministerul Mediului, avand ca baza refuzul ministerului de a emite acordul de functionare pentru barajele Corna si Cetate, pe care compania voia sa le ridice in cadrul proiectului Rosia Montana, potrivit unui anunt al companiei din septembrie 2008.

Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) este o companie miniera infiintata in anul 1997, in judetul Alba, in care actionari sunt compania miniera de stat Minvest Deva - cu 19,31 %, Gabriel Resources - cu 80,46% si alti actionari minoritari - cu 0,23%.

Gabriel Resources, actionarul principal al RMGC, este in prezent angajata in dezvoltarea proiectului minier de exploatare a zacamintelor de aur de la Rosia Montana, proiect in care detine o participatie de 80%.

Cititi pe acelasi subiect: Rosia Montana, in patrimoniul mondial UNESCO?

Guvernul a ajuns la fundul sacului: Rosia Montana?

Rosia Montana si-a gasit peste 2.300 de sustinatori in online

Europarlamentarii iau atitudine: Apel la CE pentru a opri distrugerea Rosiei Montana

ONG-urile sar in ajutorul proiectului de exploatare Rosiei Montane in PE


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.