Teoretic, Bugatti Veyron se apropie de finalul productiei, daca constructorul se va tine de cuvant si va produce doar 300 de exemplare ale acestui adevarat monstru, in sensul bun al cuvantului. Dar sa ne amintim ca, la aparitia lui Veyron, care a socat pur si simplu prin cifrele indecente de pe fisa tehnica, toti pasionatii de viteza s-au gandit imediat la modelul caruia Veyron i-a luat locul in topul celor mai rapide masini din lume - McLaren F1.
McLaren F1, care si-a facut aparitia in 1991, a revolutionat pur si simplu termenul "supercar". Echipat cu un motor BMW de 6,1 litri care produce 627 CP/7.400 rpm, F1 afisa la acea vreme cele mai bune performante dinamice pentru o masina de serie. Acceleratia 0 - 100 km/h este posibila in 3,4 secunde, iar viteza maxima - atinsa in 1998 - a stabilit si recordul de pana atunci, adica 386 km/h. Desi depasit de Veyron in ceea ce priveste viteza maxima, McLaren F1 detine inca recordul la acest capitol pentru masinile cu motor aspirat.
De cealalta parte, Bugatti Veyron, lansat la sfarsitul lui 2005, dupa ce a stat multi ani la stadiul de concept este considerat cel mai performant supercar creat vreodata. Cu un motor W16, de 8 litri, supraalimentat cu 4 turbocompresoare, Veyron afiseaza o putere maxima de 1.001 CP. Acceleratia 0 - 100 km/h se realizeaza in 2,5 secunde, iar viteza maxima este de 408 km/h. Intre timp, Veyron a fost depasit la nivelul vitezei maxime de un bolid american SSC Ultimate Aero.
In noul sezon Top Gear putem vedea o cursa intre cei doi bolizi, rezultatul fiind previzibil. Totusi, imaginea acestor doua masini care si-au asigurat locul in istorie, una langa alta, face deliciul oricui apreciaza viteza si excelenta tehnica.
Si o alta intalnire interesanta: Lamborghini Murcielago LP 670-4 SV vs Mercedes SLR McLaren 722
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Cum putem să fim ”fashionable” fără să facem mai mult rău planetei
Sursa: green.start-up.ro
-
Sebastian Doroftei, Codezilla: Cum crești un business sănătos în servicii IT
Sursa: start-up.ro
-
Cocorico, la târgurile de Crăciun din București. Ce preparate găsim la...
Sursa: retail.ro
-
Exim Banca Românească reduce dobânda la creditul de nevoi personale
Sursa: futurebanking.ro
-
Bucuria de a dărui, mai mare decât bucuria de a primi
Sursa: garbo.ro
-
Fuste Chic: Cheia unor ținute spectaculoase în sezonul rece
Sursa: kudika.ro
-
Aplicație de dating, dar pentru joburi. Cofondator nPloy: „Chiar dacă te...
Sursa: wall-street.ro