Renault a prezentat ieri primul model electric din gama, in versiune de serie. Este vorba de Fluence ZE, dar si de utilitara Kangoo ZE. Renault Fluence Ze va fi disponibil incepand cu anul viitor, Renault oferind si posibilitatea de a face deja comenzi.
Francezii incep curajos aventura in lumea masinilor electrice. Au anuntat ca vor produce aceste modele, iar acum le arata in forma finala. Programul Renault in acest sens este cu atat mai interesant cu cat se vehiculeaza preturi de circa 15.000 - 20.000 euro pentru Fluence ZE, adica cel mai bun pret pentru o masina electrica.
Fluence ZE este ceva mai mare decat modelul cu motoare conventionale. Are 13 cm in plus, ajungand la o lungime totala de 4,75 metri, din cauza necesarului de spatiu pentru baterii. Cu toate acestea, volumul portbagajului este de doar 300 de litri. Masina are o greutate totala de 1,5 tone, doar bateriile cantarind 250 kg.
Fluence ZE se distinge imediat de modelul normal prin stopurile speciale, paleta de culori si prizele de incarcare plasate pe ambele aripi fata.
Masina are un motor electric de 95 CP si 226 Nm care poate genera o viteza maxima limitata electronic la 135 km/h. Autonomia este de 160 km, iar incarcarea se poate face in 3 moduri:
- la o priza clasica, caz in care bateriile sunt incarcate complet in 6 - 8 ore.
- cu ajutorul unor statii speciale, de 400V, incarcarea completa fiind posibila in 30 de minute. Aceste staii vor fi disponibile din 2012 sau 2013.
- prin schimbarea bateriilor cu unele incarcate, la centre speciale care fac parte din infrastructura demarata de majoritatea tarilor dezvoltate.
Productia modelului Fluence Ze se va desfasura in uzina de la Bursa (Turcia) pe acelasi linii de productie ca si Fluence-ul conventional, cu incepere din prima jumatate a anului viitor. Masina va ajunge la clienti dupa inceperea productiei, iar cei care vor sa-si primeasca masina mai repede pot face rezervari pe site-ul www.renault-ze.com.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Boon, platforma unde colegii vând produse între ei și totul se duce la ONG-uri
Sursa: green.start-up.ro
-
Furnizorul produselor Nike, în atenția Concurenței: ce nereguli au găsit...
Sursa: retail.ro
-
Antreprenorii citesc: recomandări de lectură de la Florin Vișa
Sursa: start-up.ro
-
Top 10 rețete de preparate tradiționale românești pentru masa de Crăciun -...
Sursa: garbo.ro
-
Aderarea la Schengen în cifre. PIB ar putea crește cu 1-2% anual
Sursa: futurebanking.ro
-
Scapă de herpes în câteva ore - Tratament rapid și eficient
Sursa: kudika.ro
-
GALERIE FOTO | Renault arată că un constructor auto mai poate avea suflet și...
Sursa: wall-street.ro