Cum a procedat si la trecerea dintre a cincea si a sasea generatie a modelului Golf, Volkswagen a ales sa nu faca mari modificari monovolumului Touran, asa ca a prezentata doar un facelift amplu si nu o generatie noua. Oarecum de inteles daca ne gandim ca Touran detine o cota de piata (pe segment) de aproape de 50% in Germania si a vandut pana acum circa 1,13 milioane de exemplare la nivel mondial.
"Noul" VW Touran preia ultimele elemente stilistice caracteristice marcii si vine cu un design exterior aliniat la detaliile stilistice ale noului VW Golf. Farurile sunt noi, desi clasice, iar grila fata are o noua structura, la fel de clasica, dar noua, usor mai simpla decat la modelul pe care il inlocuieste.
Modificarile partii posterioare sunt ceva mai ample. Nu s-a schimbat nimic la nivel de ansamblu, dar stopurile sunt cu totul altele, acestea fiind amplasate pe orizontala , fata de cele ale modelului anterior, amplasate pe verticala. In plus, cele noi vin si cu noua structura interna, care integreaza liniile de LED-uri. In rest acelasi hayon si aceesi imagine de ansamblu.
La nivel tehnic, modelul Touran a fost imbunatatit prin oferirea actualei palete de motorizari eficinete a constructorului german. Modelul de baza are un motor de 1,2 litri, turbo, care produce 105 CP si afiseaza un consum mediu de 6,4 litri/100 km. Daca masina beneficiaza si de pachetul BlueMotion, care include printre altele si sistem Stop/Start, consumul mediu scade pana la 5,9 litri/100 km.
Un alt motor este cel de 1,4 litri turbo, oferit in versiunile de 140 CP si 170 CP. In versiunea de 140 CP este oferit standard cu o cutie de viteze manuala si optional cu una DSG cu 7 trepte. Motorul de 170 CP este oferit cu aceasta cutie DSG in echiparea de serie.
La capitolul diesel se ofera ca motorizare de baza prooulsorul de 1,6 litri si 90 CP. Acesta poate fi comandat si in versiunea de 105 CP. Pentru cei ce vor puteri mai mari este disponibil motorul de 2 litri TDI, in versiunile de 140 CP si 170 CP.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Boon, platforma unde colegii vând produse între ei și totul se duce la ONG-uri
Sursa: green.start-up.ro
-
Furnizorul produselor Nike, în atenția Concurenței: ce nereguli au găsit...
Sursa: retail.ro
-
Antreprenorii citesc: recomandări de lectură de la Florin Vișa
Sursa: start-up.ro
-
Top 10 rețete de preparate tradiționale românești pentru masa de Crăciun -...
Sursa: garbo.ro
-
Aderarea la Schengen în cifre. PIB ar putea crește cu 1-2% anual
Sursa: futurebanking.ro
-
Scapă de herpes în câteva ore - Tratament rapid și eficient
Sursa: kudika.ro
-
GALERIE FOTO | Renault arată că un constructor auto mai poate avea suflet și...
Sursa: wall-street.ro