Kia le-a prezentat americanilor, in cadrul Salonului auto de la New York noua generatie Optima, care in Europa se numeste Magentis. Masina figura printre ultimele modele de "conceptie veche", coreenii intinerindu-si intre timp aproape toata gama pentru Statele Unite si Europa.
Noul Magentis este mult mai mai atractiv, designul fiind in noua linie Kia, cu elemente comune de la Koup, dar mai ales de la noul Cadenza, inlocuitorul modelului Opirus. Designul noului Magentis a fost elaborat in Europa, la centrul Kia din Frankfurt, dar si in America, la centrul din California. Masina este mai lunga, mai lata si mai joasa decat vechea generatie, cu care nu se compara, de altfel, nici la interior.
Habitaclul noului Magentis este unul care pune accent pe spatiu, dar si pe un oarecare lux. Tapiteria din piele si scaunele care inspira confort sunt completate de o plansa de bord oarecum clasica, in stilul masinilor germane, iar coreenii spun ca si calitatea finisarii si a materialelor este la un nivel excelent pentru categoria masinii.
Kia Magentis va fi disponibila in Statele Unite cu o gama de 3 propulsoare pe benzina. Cel mai mic are o capacitate de 2 litri si produce 274 CP cu ajutorul supraalimentarii, in vreme ce clientii care vor un motor aspirat pot opta pentru unul tot cu 4 cilindri in linie, de 2,4 litri, a carui putere maxima este de 200 CP. O alta varianta de motorizare va fi oferita putin mai tarziu, aceasta fiind una hibrida, cu motorul de 2,4 litri cuplat cu unul electric. Kia nu a dat deocamdata detalii despre aceasta motorizare.
Motorul de 2,4 litri este singurul care poate fi cuplat la o cutie de viteze manuala cu 6 trepte, in rest oferindu-se, pentru oricare dintre motorizari, o noua cutie automata cu 6 trepte, cu padele la volan.
Preturile nu au fost inca anuntate, dar este de asteptat ca acestea sa fie la un nivel foarte bun. De exemplu, actualul model Magentis are in Romania un pret de pornire de aproximativ 20.000 euro.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Boon, platforma unde colegii vând produse între ei și totul se duce la ONG-uri
Sursa: green.start-up.ro
-
Furnizorul produselor Nike, în atenția Concurenței: ce nereguli au găsit...
Sursa: retail.ro
-
Antreprenorii citesc: recomandări de lectură de la Florin Vișa
Sursa: start-up.ro
-
Top 10 rețete de preparate tradiționale românești pentru masa de Crăciun -...
Sursa: garbo.ro
-
Aderarea la Schengen în cifre. PIB ar putea crește cu 1-2% anual
Sursa: futurebanking.ro
-
Scapă de herpes în câteva ore - Tratament rapid și eficient
Sursa: kudika.ro
-
GALERIE FOTO | Renault arată că un constructor auto mai poate avea suflet și...
Sursa: wall-street.ro