Sport 21 Mai 2020 12:00

Campionatul de fotbal autohton are șanse de revenire în viitorul apropiat, cel puțin având în vedere cele spuse de către ministrul Tineretului și Sportului.

Dacă ești amator de meciuri din Liga I, nu vei mai avea de așteptat foarte mult pentru reînceperea campionatului.

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, este de părere că primele meciuri din campionat ar putea fi jucate în weekend-ul 13-14 iunie. Desigur, meciurile vor fi jucate fără spectatori. Totuși, data nu este sigură, iar ministrul spune că un anunț oficial va fi făcut până la finalul lunii mai.

Stroe arată că inspirația pentru reînceperea campionatului de fotbal vine de la nemți, care au început deja, în condiții foarte stricte, meciurile de fotbal: ”Am luat un studiu-model existent în Germania, pentru că practic este singura ţară care în momentul acesta a repornit competiţiile sportive cu nişte reguli clar şi bine definite şi în momentul în care am stabilit acel regim de antrenament în cantonament închis, cu izolare şi cu testare, modelul german ne-a fost de folos.”

Ministrul spune că momentan există posibiliatea de pregătire pentru competiții, iar ulterior vor veni și reguli pentru desfășurarea competițiilor în sine. Stroe nu avansează în mod clar datele de 13-14 iunie, însă, pentru că ”e oarecum riscant pentru o instituție să facă acest lucru.” Totuși, având în vedere situația și avansul Germaniei în pandemie, datele ar putea fi cele mai potrivite.

”Discuţiile despre fotbal au avut în vedere asigurarea pentru o lună a activităţii de pregătire ca să poată să înceapă campionatul, urmând ca din a doua jumătate a lunii iunie să putem permite şi competiţiile. Competiţia va fi posibilă în România atunci când epidemia ne-o va permite, pentru că acest virus a închis sportul, nu guvernul sau vreo altă instituţie. Probabil că jumătatea lunii iunie va fi această dată, o vom anunţa până pe 1 iunie, ca să existe perspectivă, să existe un orizont de timp de pregătire şi de a pune la punct toate detaliile pentru a reporni competiţia într-un mod foarte sigur”, a afirmat ministrul, vorbind despre jumătatea lunii iunie și posibilitatea de reîncepere a competițiilor sportive.

Citeste si:
Laurențiu Reghecampf, sancționat de Comisia de Disciplină în...
Laurențiu Reghecampf,...

Despre autor:


Ultima actualizare: 21 Mai 2020 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.