Jucătorii de fotbal din Brazilia ar putea fi supuși la testul cafelei, astfel încât să se poată stabili dacă aceștia ar putea fi infectați cu coronavirus.

Confederația Braziliană de Fotbal (CFB), dorește să testeze mirosul jucătorilor cu ajutorul cafelei. Aceasta ar urma să fie o parte din măsurile planificate în vederea continuării sezonului fotbalistic. Acesta a fost suspendat în martie, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Oficialli Confederației au inclus în ghidul medical oferit Ministerului Sportului o măsură nemaiîntâlnită, pentru a valida reîntoarcerea pe teren. Asta se datorează faptului că pierderea mirosului e unul din simptomele îmbolnăvirii cu Covid-19.

Ce presupune testul cafelei

Fiecare fotbalist va fi supus la testul cafelei. O cană de cafea va fi apropiată la cinci centimetri de nasul celui care este testat. Dacă respectivul nu simte mirosul cafelei, atunci acesta va fi supus unor investigații mai amănunțite.

”Folosirea cafelei nu are niciun fundament științific pentru cazurile de coronavirus”, afirmă un specialist brazilian chestionat cu privire la măsura impusă de Confederație, conform corona24.news.

Citeste si:
Bilanțul Covid-19: 1.271 de cazuri noi, din doar 6.162 de teste...
Bilanțul Covid-19: 1.271 de...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

În ghidul creat de Confederație, nu se specifică nici de ce cafeaua a fost aleasă în locul unei alte substanțe.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.