Copilul este blocat in put de circa o ora, insa operatiunea de salvare este extrem de dificila din cauza ca putul respectiv are un diametru de doar 30 - 35 de centimetri.

UPDATE 21:25 Copilul de doi ani căzut într-un puţ în Teleorman a fost salvat de echipele de intervenţie după mai mult de zece ore si a fost preluat de un echipaj SMURD. Operaţiunea de salvare a copilului, la care au participat zeci de pompieri, a durat mai mult de zece ore, timp în care salvatorii au luat în calcul mai multe variante de a-l scoate pe copil la suprafaţă.


Forţele de intervenţie au acţionat ”pe două fronturi”, atât prin manevrarea unui dispozitiv în interiorul puţului, cât şi prin săpături făcute în jurul acestuia, după ce în jurul amiezii acestea fuseseră sistate
temporar.

UPDATE 18.00 -
Medicii au atras atentia ca starea de sanatate a copilului este din ce in ce mai precara. In paralel, continua incercarile de salavare cu o tija experimentala, dar si sapaturile pentru a se ajunge la adancimea de 16 metri, acolo unde se afla micutul. Au trecut 8 ore de cand copilul a cazut in put.

UPDATE 17:00
Copilul este monitorizat video, acesta fiind inca in viata, dar echipele de interventie nu pot evalua starea sa de sanatate. Comunitatile locale s-au implicat in actiunea de salvare, la fata locului fiind aduse trei buldoexcavatoare pregatite sa intervina. Reprezentantul ISU Teleorman a declarat ca este riscant sa se sape in jurul putului intrucat materialul din care este facut acesta se pot deplasa si pot cadea peste copil.

"Pe de alta parte, copilul trebuie foarte bine legat inainte de a fi scos de la adancimea de 16 metri, intrucat viata acestuia ar fi pusa in pericol daca ar cadea", a precizat reprezentantul ISU Teleorman.

Un numar impresionant de forte de interventie se afla la fata locului, elicopterul SMURD fiind pregatit sa intervina pentru preluiarea copilului in momentul in care acesta va fi scos la suprafata.

UPDATE 14:00
- Un aparat experimental pentru intervenţii în spaţii înguste a fost trimis în localitatea teleormăneană Balta Sărată pentru salvarea copilului de doi ani căzut într-un puţ foarte îngust din curtea gospodăriei şi blocat la aproximativ 16 metri adâncime. Raed Arafat a spus că acest aparat nu a mai fost folosit în cazuri similare, dar a fost luat în calcul ca o posibilă soluţie care să ajute la prinderea şi scoaterea copilului din puţ.

Citeste si:
Accident grav în Teleorman: două autobuze, spulberate de un TIR...
Accident grav în Teleorman:...

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Teleorman, Adrian Dragomir, a declarat, marti, ca un copil de doi ani a cazut, in urma cu aproximativ o ora, intr-un put ingust din curtea casei, in localitatea Balta Sarata, judetul Teleorman.

Operatiunea de salvare este foarte dificila din cauza ca putul este foarte ingust, avand un diametru de 30 - 35 de centimetri.

"Copilul este blocat la aproximativ 16 metri, pe o pompa care scoate apa, deci el nu se afla in apa, fiind constient. Se aude plangand. Am incercat impreuna cu membrii familiei sa cooperam cu el, dar deocamdata nu a raspuns la aceste mesaje", a precizat Dragomir.

Acesta a adaugat ca echipele de interventie incearca orice operatiune de salvare si ca, pentru ca micutul sa nu intre in hipotermie, este suflat aer cald in put.

Purtatorul de cuvant al ISU Teleorman a mai spus ca salvatorii iau in calcul inclusiv varianta demolarii putului pana nivelul unde se afla copilul.

Citeste si:
Explozie într-un bloc din Buzău. Un bărbat a suferit arsuri de 30%...
Explozie într-un bloc din...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.