Gyuri Pascu a chemat o ambulanta cu doua ore inainte de deces, in noaptea de duminica spre luni, iar medicul care a ajuns la locuinta acestuia i-a pus diagnosticul de "atac de panica" si i-a administrat o jumatate de fiola de diazepam, scriu jurnalistii de la GSP, citand surse din Serviciul de Ambulanta. De altfel, informatia este confirmata pentru GSP de catre managerul Ambulantei, Alis Grasu.

Potrivit GSP, in noaptea de duminica spre luni, cu doar doua ore inainte de desul artistului, Gyuri Pascu si fosta lui sotie, in casa careia se afla, au facut un apel de urgenta.

”Au trimis o ambulanta de tip AMD, de consultatii la domiciliu, cu un echipaj format dintr-un sofer si un medic. Gyuri era agitat si medicul i-a dat doar un calmant, un diazepam, i-a pus diagnosticul de atac de panica si a plecat”, a spus o sursa de la Ambulanta Bucuresti.

Peste mai putin de doua ore, a urmat un alt apel la 112, la care au ajuns, de aceasta data, trei masini: doua de la SMURD si ambulanta de tip C, cu medic, de la Ambulanta Bucuresti.

Gyuri Pascu nu a mai putut fi resuscitat.

”In ultimele trei zile, la Ambulanta a fost o stare de alerta. Directorul Alis Grasu si-a dat seama ca ceva a fost in neregula si a discutat indelung cu medicul. A cerut ca totul ramana secret”, a mai spus sursa de la Ambulanta Bucuresti.

Contactata de jurnalistii de la GSP, Alis Grasu, managerul Ambulantei Bucuresti-Ilfov, a confirmat evenimentele din noaptea de 25 spre 26 septembrie.

”Da, in jurul orei 03.00, la 10 minute dupa apel, o ambulanta de consult a ajuns in casa unde era Gyuri Pascu. Tensiunea era buna, 12 cu ceva, pulsul era bun, de 74. Sotia tot spunea ca domnul Pascu face atacuri de panica, astfel incat medicul i-a administrat o jumatate de fiola de diazepam”, a povestit Alice Grasu, precizand ca dupa administrarea calmantului medicul a plecat de la locuinta artistului.

Grasu a mai spus ca diagnosticul pus de medic a fost ”atac de panica”.

Urmatorul apel la 112 a fost primit de la sotia artistului dupa ora 04.00. ”La urmatorul apel la 112, cel de dupa ora 04.00, au ajuns doua masini de la SMURD si o ambulanta de tip C, cu medic de la noi. Nu sunt niciodata prea multi oameni pentru o resuscitare. Dar medicul nostru n-a mai intervenit pentru ca cei de la SMRD i-au spus ca se ocupa ei si ambulanta noastra a plecat”, a mai spus Grasu.

Citeste si:
Dana Roba a chemat ambulanța. Starea ei s-a agravat, după...
Dana Roba a chemat ambulanța....

Ea a precizat ca luni a fost inceputa ”o cercetare interna” in acest caz, iar verificarile vor fi finalizate in cateva zile, scrie News.ro.

”Facem o ancheta sa vedem daca medicul de la ora 03.00 a facut tot ce trebuia sa faca. Daca a respectat protocolul. Si vom lua masuri. Intelegeti-ma, daca n-a respectat, ce pot face eu?”, a mai spus directorul Ambulantei Bucuresti.

GSP mai scrie ca, din informatiile ziarului, medicul de la prima interventie nu a putut arata conducerii un EKG, ”ceea ce poate insemna ca nici nu i-a facut”.

Actorul si muzicianul Ioan Gyuri Pascu a murit la varsta de 55 de ani, luni dimineata, in locuinta fostei sale sotii, din Bucuresti. Trupul neinsufletit al actorului a fost dus luni la INML "Mina Minovici", decizia de a fi facuta necropsia fiind luata de catre familie si legisti, avand in vedere varsta artistului.

Citeste si:
Au trecut șase ani de la moartea lui Ioan Gyuri Pascu. Dezvăluirile...
Au trecut șase ani de la...

Potrivit directorului medical al Institutului National de Medicina Legala (INML), Salem Abdo, cauza decesului actorului Ioan Gyuri Pascu a fost afectiunea de cord de care suferea, pe fondul diabetului preexistent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.