Sesizarea in care Sorin Oprescu reclama ca nu ii sunt respectate drepturile la tratament si o acuza pe doctorita de la Arestul Capitalei ca refuza noi investigatii medicale cerute de edil a fost trimisa de la Ministerul Sanatatii la Colegiul Medicilor, care va face verificari in acest caz.

Avocatii lui Sorin Oprescu au reclamat, initial, la Ministerul Sanatatii comportamentul personalului medico-sanitar de la Arestul Capitalei, aratand, intr-o sesizare inregistrata in 9 octombrie, ca nu se respecta drepturile edilului, arestat din 6 septembrie, si nu i se acorda tratament si hrana adecvate bolilor de care sufera.

Aparatorii lui Sorin Oprescu au cerut Ministerului Sanatatii sa verifice "neregulile din cadrul cabinetului medical aflat in serviciul de arest preventiv", aratand ca doctorita de la Arestul Central al Politiei Capitalei ar refuza sa il lase pe acesta sa faca noi analize si investigatii medicale, asa cum au recomandat medicii care l-au consultat pana acum.

Avocatul Viorel Mocanu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca sesizarea adresata Ministerului Sanatatii o vizeaza pe doctorita de la cabinetul medical al Arestului Central, pe motiv ca ar fi tratat cu ”pasivitate” solicitarile lui Sorin Oprescu de a fi dus la spital si ca totodata nu a respectat si nu a luat masuri potrivit recomandarilor din raportul comisiei medicale de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB).

Aparatorii lui Sorin Oprescu spun ca, desi cererea trimisa Ministerului Sanatatii este similara cu cea depusa la Centrul Medical de Diagnostic si Tratament Ambulatoriu "Dr. Nicolae Kretzulescu" - Policlinica MAI din Bucuresti, are la baza noi documente care pot dovedi lipsa de reactie "aproape in mod voit" a cadrului medical. Acestia au precizat ca exista rapoarte ale celuilalt medic de pe tura cabinetului din Arestul Central, in care acesta recomanda lasarea lui Oprescu la spital, pentru noi consultatii.

Viorel Mocanu a mai spus ca sesizarea facuta la Ministerul Sanatatii a fost transmisa la Colegiul Medicilor, care urmeaza sa o solutioneze.

Avocatul a adaugat ca urmeaza sa fie trimisa o sesizare similara si conducerii Ministerului Afacerilor Interne, cu privire atat la doctorita de la Arestul Central, cat si la seful unitatii de arest.

Citeste si:
Sorin Oprescu nu va fi extrădat din Grecia. Fostul primar va rămâne...
Sorin Oprescu nu va fi...

Pe de alta parte, avocatii lui Sorin Oprescu arata joi, intr-un comunicat de presa, ca nu vor face publice rezultatele investigatiei facute miercuri la Centrul Oncologic de Diagnostic si Tratament Fundeni, intrucat acestea sunt referitoare la o suspiciune de cancer, boala in cazul careia diagnosticul nu trebuie aflat de pacient de la televizor, in astfel de cazuri fiind asigurata inclusiv consiliere psihologica.

"S.O. este suspect de cancer pulmonar, asa ca nu poate nimeni sa faca breaking news cu rezultatul analizei, sa il informeze prin intermediul tv-ului ca are cancer si ca eventual urmeaza sa decedeze curand", arata avocatii si membrii familiei lui Oprescu, in comunicatul citat.

Acestia arata ca, in cazul oricarui pacient, "verdictul de tipul asta nu i se zice franc in fata, nici macar de cei care fac analiza si cei care il diagnosticheaza, cu pacientii intotdeauna discuta un psiholog care le explica ca tocmai a fost condamnat la o moarte mai rapida, ca sa nu mai vorbim ca la S.O. mai e si diabetul ala nenorocit de tip 2, care a cauzat multiple afectiuni, plus stenturile venite la pachet cu acea hipertensiune cronica".

Citeste si:
Dan Barna: Vom sesiza CE în legătură cu decizia CSM de a-l elimina...
Dan Barna: Vom sesiza CE în...

"Repetam, consideram inuman sa afle care e starea de sanatate sau cat mai are de trait de la televizor. Va rugam sa aveti in vedere latura umana a situatiei, nu doar pe cea legala", au mai aratat avocatii lui Oprescu.

Sorin Oprescu a fost dus, miercuri, inapoi in Arestul Politiei Capitalei, dupa ce i-au fost facute investigatii medicale la Centrul Oncologic Fundeni, cerute de avocatii edilului, care aratau ca i-ar fi fost depistat un nodul la un plaman, existand suspiciuni ca ar avea cancer.

Primarul suspendat al Capitalei fusese transferta in 8 octombrie, sub paza, din Arestul Capitalei, mai intai la Institutul Oncologic Bucuresti, apoi la Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "N. Paulescu", unde a stat cinci zile, din 9 pana in 14 octombrie. OPrescu a fost dus la Institutul "N.Paulescu" intrucat starea sa nu a permit, in 9 octombrie, realizarea investigatiei PET/CT (computer tomograf) la care trebuia sa fie supus, din cauza valorilor crescute ale glicemiei, fiind astfel reprogramat in 14 octombrie.

Citeste si:
Metropola TV este o instituție care respectă în totalitate...
Metropola TV este o...

Aparatorii lui Sorin Oprescu aratau, in cererea de transfer intr-un spital, ca, in urma investigatiilor medicale la care primarul suspendat al Capitalei a fost supus la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, s-ar fi stabilit ca ar suferi de 12 afectiuni, unele grave, fiindu-i depistat si un nodul la un plaman, care ridica suspiciuni privind un posibil cancer. Potrivit raportului medicilor, lui Sorin Oprescu i-ar fi fost depistat "un nodul pulmonar segment 10 posterior, lob inferior drept", fiind recomandata efectuarea unor investigatii suplimentare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.