Social 31 Iulie 2015 10:47
Felul in care dormim ne afecteaza in mod direct starea de sanatate.

Unii dorm pe spate, altii pe o parte dar cei mai multi dintre noi obisnuiesc sa doarma pe burta, nestiind ca aceasta pozitie este cea mai nesanatoasa dintre toate.

Dormitul pe burta este un obicei nesanatos care nu ne aduce niciun beneficiu deoarece impiedica mentinerea coloanei vertebrale intr-o pozitie neutra, pune presiune asupra organelor interne, a muschilor, articulatiilor si poate cauza dureri de gat si de spate. Desi aceste probleme nu se simt pe moment, in timp ele ajung sa afecteze organismul.

"Dormitul pe burta pune o presiune mare pe organele interne si tine coloana intr-o pozitie nu tocmai corecta. De asemenea, gatul va sta intotdeauna intors, ceea ce face ca alinierea cu sira spinarii sa fie complet incorecta. Mai mult, presiunea pusa pe nervi va cauza diverse 'intepaturi' care pot afecta somnul", a spus specialistul american Jonathan FitzGordon.

Potrivit studiilor, cel mai indicat mod de a dormi este pe spate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.