Un avion al Agentiei Nationale de Transplant s-a prabusit, luni, in apropierea comunei Belis, judetul Cluj. La bordul aeronavei se aflau sapte persoane, printre care si purtatorul de cuvant la Spitalul Elias, dr. Valentin Calu. Avionul era pilotat de Adrian Iovan.

UPDATE

Potrivit salvamontisului Mircea Petrescu, de la Salvamont Bihor, pilotul este mort si incarcercat. La bordul aeronavei se aflau un pilot si un copilot, unul dintre ei fiind Adrian Iovan, scrie digi24.ro.


UPDATE

Toate cele sapte persoane din avionul care a aterizat fortat au fost gasite in viata, doua dintre acestea, respectiv pilotul Adrian Iovan si o studenta, fiind in stare grava, potrivit unor surse medicale.

Padurarul Corneliu Olar, care a coordonat operatiuni locale de gasire a victimelor, a relatat la B1Tv ca unul dintre raniti era intr-o stare critica si a fost transportat de catre sateni pe brate pana in localitatea Pietreasa, situata la limita judetelor Alba si Cluj, de unde sa fie preluat de ambulanta.

"Mai era o fata in stare foarte critica", a spus Olar, precizand ca unul dintre raniti era incarcerat in avion.


UPDATE

Premierul Victor Ponta a anuntat, luni seara, ca persoanele ranite in accidentul de avion de langa Belis au fost gasite, urmand a se organiza transportul acestora la spital.

Ponta a spus, la B1TV, ca a cerut sa fie informat imediat cand ranitii sunt gasiti. El a precizat ca a primit un SMS in acest sens in timpul emisiunii.

Surse medicale au precizat, ca ranitii au fost gasiti de un padurar care cunoaste zona si care a transmis coordonatele echipelor de salvatori.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Alba, Alina Balas, in jurul orei 21.30 la numarul de urgenta 112 a fost primit un apel de la un padurar care cauta in zona Petreasa si care a gasit epava avionului si victimele la limita judetelor Cluj si Alba.

"Au fost gasite avionul si victimele, iar acum toate echipele se indreapta spre locul respectiv, avand de parcurs aproximativ un kilometru pana la locul respectiv", a spus Alina Balas.

Citeste si:
Arad: Primăria demolează peste 80 de balcoane de la cinci blocuri,...
Arad: Primăria demolează...



Un avion al Agentiei Nationale de Transplant s-a prabusit, luni, in apropierea comunei Belis, judetul Cluj. La bordul aeronavei se aflau sapte persoane, printre care si purtatorul de cuvant la Spitalul Elias, dr. Valentin Calu. Avionul era pilotat de Adrian Iovan.

Potrivit realitatea.net, avionul decolase de pe Aeroportul Baneasa si era in drum spre Oradea, judetul Bihor.

Prefectul de Cluj, Gheorghe Vuscan, a declarat ca in aeronava erau sapte persoane, iar una dintre acestea a sunat la 112 si a anuntat accidentul aviatic, scrie MEDIAFAX.

El a precizat ca la ora transmiterii acestei stiri, mai multe ambulante se indreapta spre locul accidentului.

Ministerul Apararii Nationale a fost solicitat sa aprijine cu elicopetere si tehnica speciala operatiunea de cautare a aeronavei prabusite in judetul Cluj si pentru salvarea persoanelor aflate in avion.

Citeste si:
Anchetă la spitalul Fundeni după operația de transplant
Anchetă la spitalul Fundeni...

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a declarat ca a fost informat in urma cu aproximativ o jumatate de ora despre producerea incidentului. El a precizat ca a fost solicitat sprijinul MApN pentru operatiunea de cercetare-cautare.

"Noi ii sprijinim cu elicoptere si cu tehnica speciala pentru cautare, daca vremea permite si tinand cont de faptul ca se insereaza", a subliniat Dusa.

Conform unor surse medicale, la bordul avionului se aflau patru medici, o asistenta si doi membri ai echipajului de zbor.

Sursele citate au precizat ca toate cele sapte persoane sunt in viata.

Echipajul medical aflat la bordul aeronavei mergea la Oradea pentru o interventie de prelevare de organe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.