Procurorul anticoruptie a aratat joi, la Tribunalul Bucuresti, ca probele din dosarul lui Sorin Alexandrescu dovedesc premeditarea si perseverenta infractionala a acestuia in legatura cu santajul facut asupra lui Ioan Bendei si ca directorul Antena TV Group s-a folosit de cunostintele si functia sa.

Procurorul Directiei Nationale Anticoruptie prezent la judecarea recursului fata de arestarea preventiva a lui Alexandrescu a aratat, in sala de judecata, ca probele din dosarul de santaj al directorului general Antena Group dovedesc acuzatiile ce i se aduc acestuia.

Astfel, potrivit MEDIAFAX, procurorul a enumerat plangerea penala facuta de Ioan Bendei care se leaga cu interceptarile facute in acest caz, dar si cu declaratiile unor martori intre care si seful Ligii Profesioniste de Fotbal, Mitica Dragomir.

Reprezentantul DNA a mai aratat ca Sorin Alexandrescu a avut "o conduita sistematica in cadrul savarsirii infractiunii, dupa ce a intreprins sapte intalniri cu denuntatorul sau, la care l-a santajat". Procurorul a precizat ca este vorba despre intalnirile avute cu administratorul RCS&RDS in 16, 19, 22, 26 aprilie si 14, 16 si 21 mai, la care Alexandrescu a pus sistematic problema semnarii unui contract.

Tot el a aratat ca Alexandrescu "a urmarit cresterea graduala a tensiunii victimei sale, aspect din care rezulta premeditarea si perseverenta infractionala de care acesta a dat dovada".

Directorul Antena Group, urmarit penal pentru santaj

In plus, a aratat procurorul, directorul general Antena TV Group "s-a folosit de pozitia sa si de experienta profesionala".

Magistratul DNA a mai aratat ca directorul avea oricand posibilitatea sa difuzeze pe post, printr-un material de presa, documentul in legatura cu care si-a santajat victima sau sa faca o sesizare la organele abilitate, daca intr-adevar simtea ca detine o proba incriminatoare ce viza infractiunea de luare sau dare mita.

"De ce nu a dat imediat pe post sau de ce nu a sesizat DNA daca suspecta ca acel contract reprezinta o forma de dare sau luare mita? A profitat de avantajele functiei si a incercat valorificarea informatiei primite pentru infrangerea vointei victimei", a aratat procurorul DNA.

Citeste si:
Demiteri după tragedia din Gorj. Cine rămâne fără funcție după...
Demiteri după tragedia din...

Anchetatorul a mai aratat ca initiativa infractionala a apartinut integral lui Alexandrescu, acest aspect fiind dovedit si de caracterul conspirativ cu care a procedat in savarsirea faptei.

In final, procurorul a cerut respingerea recursului lui Alexandrescu si mentinerea acestuia in arest timp de 29 de zile.

Apararea lui Alexandrescu a aratat ca probele nu dovedesc o infractiune de santaj, ca subiectul acestei infractiuni in acest caz nu este clientul sau, iar in acest context a cerut eliberarea sa.

In ultimul cuvant, directorul general Antena Group a aratat ca are in spate 17 ani de profesie, perioada in care a fost o persoana exemplara, ca nu are antecedente si ca are in intretinere copii minori.

La iesirea din sala de judecata, mama lui Alexandrescu a declarat ca nu crede in acuzatiile DNA cum nu crede ca fiul sau este capabil de o asemenea fapta.
Tribunalul Bucuresti a ramas in pronuntare in acest caz, urmand sa stabileasca daca Sorin Alexandrescu va fi cercetat in libertate sau in stare de arest.

Citeste si:
Vremea caldă și investițiile în surse alternative au înfrânt...
Vremea caldă și investițiile...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.