Politicienii au reactionat dupa ce Departamentul de Stat al SUA a cerut Parlamentului Romaniei sa respinga propunerile legislative care ar putea slabi statul de drept.

"Propunerile care se afla acum in dezbatere in Parlament sunt total diferite fata de propunerile initiale ale ministului Justitiei Tudorel Toader", a declarat Florin Iordache, la TVR.

"Atat timp cat ceea ce avem noi in dezbatere nu afecteaza in niciun fel independenta justitiei. Atat timp cat toate amendamentele si modul in care am propus noi modificarea legilor justitiei vin din partea asociatiilor profesionale cat si a CSM, despre ce discutam?", a raspuns presedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile justitiei, intrebat daca va retrage proiectele din dezbatere.

Citeste si: Iordache: Toti cei care protesteaza ar trebui sa vada ca incercam sa facem niste legi mai bune

"Poate fi interesant care articol din legile Justitiei deranjeaza", a reactionat si ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, citata de stirileprotv.ro.

Vlad Voiculescu: Suntem intr-o situatie extrema

"Nu trebuie sa ai multa experienta politica sau diplomatica pentru a realiza gravitatea unei astfel de declaratii din partea Departamentului de Stat al SUA.

Un astfel de limbaj pur si simplu nu se foloseste in diplomatie decat in situatii extreme. Suntem intr-o situatie extrema. Si este pacat si este o rusine pe obrazul fiecarui om decent din tara asta", a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Alina Gorghiu: Premiera absoluta!

"O reactie pe care sigur o sa o catalogheze PSD-Dragnea drept politica si nejustificata, ca de la oamenii rai, asa cum sunt si cei care protesteaza, asa cum sunt PNL, CSM si altii. Reactia Departamentului de Stat SUA: respingeti legile justitiei!!!", a scris Alina Gorghiu pe Facebook

Citeste si: Predoiu: Nu pot sa accept tonul pe care Departamentul de Stat vorbeste Romaniei

Raluca Turcan: Salut declaratia partenerului strategic al Romaniei

"Salut declaratia partenerului strategic al Romaniei in fata unor derapaje grave comise de politicieni din coalitia de guvernare PSD-ALDE, politicieni care desconsidera deopotriva angajamentele tarii, propriile angajamente de campanie, precum si asteptarile cetatenilor romani.
Citeste si:
Fostul ministru Vlad Voiculescu la DNA în dosarul vaccinurilor:...
Fostul ministru Vlad...

Slabirea luptei anti-coruptie si destructurarea institutiilor nu au cum sa fie vreodata in interesul cetatenilor romani.
Declaratia Departamentului de Stat al SUA exprima pozitia unui aliat al Romaniei pentru care valorile fundamentale care garanteaza coeziunea interna si dezvoltarea nu pot fi relativizate.

'Cetatenii sunt egali in fata legii' ramane un paragraf inscris in Constitutia Romaniei pe care liderii PSD si ALDE il incalca zilnic de la preluarea puterii prin frauda de incredere comisa la alegerile de anul trecut.

Premeditarea si gravitatea faptelor lor sunt vizibile pentru orice om de buna- credinta", arata Raluca Turcan.


Sursa foto: Facebook- Florin Iordache/ Captura YouTube


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.