Fostul ministru al Justitiei, liberalul Catalin Predoiu, a declarat luni, referindu-se la criticile Departamentului de Stat al SUA cu privire la legile Justitiei, ca nu poate accepta tonul pe care Departamentul de Stat vorbeste Romaniei.

Catalin Predoiu reactioneaza dupa ce Departamentul de Stat al SUA a cerut Parlamentului sa nu voteze modificarile la legile justitiei.

"Eu am sprijinit si sprijin cu fapte administrative si politice independenta Justitiei si parteneriatul strategic pentru secolul XXI cu SUA. Lupta cu PSD pentru independenta Justitiei nu e usoara si orice sprijin e binevenit. Dar nu pot sa accept tonul pe care Departamentul de Stat vorbeste Romaniei. Suntem, poate, cel mai fidel aliat al SUA in regiune si cel mai apropiat partener in teatrele de razboi, pentru democratie si valorile nord-atlantice. Macar pentru acest motive ar trebui sa se discute pe un alt ton cu Romania, orice probleme, indiferent cat de delicata.


Nu e sigur cat de inspirata si eficienta este aceasta miscare din punct de vedere tactic, ce ar putea alimenta un curent anti-american si nationalist, care poate fi manipulat de Rusia. Poate ca e nevoie de mai multa ingeniozitate din partea Departamentului de Stat. Poate ca diplomatii americani ar trebui sa fie mai atenti la modul in care abordeaza Romania, mai adaptati la realitatile din teren, pentru a fi eficienti. O spun de pe pozitia unui prieten al Americii"
, scrie Catalin Predoiu, pe pagina sa de Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.